Jön a Morcheeba

A nagyközönség szeptember 13-án először láthatja nálunk a Morcheeba triót eredeti felállásban, a pozsonyi Régi vásárcsarnokban.Eddig kétszer játszottak Szlovákiában, először Skye Edwards nélkül a 2012-es Grape fesztiválon, majd vele együtt egy tátrai szállodában, ahol csúcsmenedzsereket szórakoztatt

A nagyközönség szeptember 13-án először láthatja nálunk a Morcheeba triót eredeti felállásban, a pozsonyi Régi vásárcsarnokban.

Eddig kétszer játszottak Szlovákiában, először Skye Edwards nélkül a 2012-es Grape fesztiválon, majd vele együtt egy tátrai szállodában, ahol csúcsmenedzsereket szórakoztattak zárt körű rendezvényen.

A kilencvenes években sorra alakultak Angliában az olyan zekekarok, amelyek a trip-hop gyűj-tőnevet kapták a szakmától. Ötvözték a rock sodrását, a hip-hop keménységét, a funk szexiségét és a lounge eleganciáját. Az eredmény lebegő, „utazós”, agyat és lábat egyaránt megmozgató popzene lett. A Massive Attack és Tricky mellett a Morcheeba volt a forradalom zászlóvivője.

Egy zeneszerző-szöveg-író testvérpár, Paul és Ross Godfrey felelt a zenéért, az egyedi hangszínű énekesnő, Skye pedig az érzelmeket hozta. Bemutatkozó albumuk, a Who Can You Trust 1996-ban jelent meg, és nagyot robbant. Ezt követte a rádióbarátabb, de szintén remek Big Calm, amely Nagy-Britanniában és Franciaországban is platinalemez lett. A 2000-es Fragments of Freedom már a kereskedelmi csatornákon is kedvenc volt, és internacionális szupersztárrá tette a Morcheebát. Még egy fontos albumot hoztak össze Charango címmel (2002), aztán poposabb irányba csatangoltak el, kellemes kávéházi zenét produkálva.

A következő évben Skye Edwards otthagyta a fiúkat, akik látszólag lazán kiheverték ezt a veszteséget, ilyen-olyan énekesnőkkel pótolva őt a stúdióban és a színpadon. Mély nyomot hagyott bennem Ross Godfrey egy riporteri kérdésre adott válasza, hogy a Morcheeba tulajdonképpen ő és a tesója, az énekesi posztot pedig bárki be tudja tölteni, akinek jó hangja van. Talán azért ütött szíven ez a fellengzősség, mert történetesen én tettem fel egy sajtótájékoztatón a kérdést, hogy mi a különbség Skye és akkori utódja között.

A mosolyszünet hét éven át tartott, ezalatt nem sikerült megközelíteniük korábbi sikereiket, és Skye szólókarrierje sem úgy alakult, ahogy elképzelte. Úgyhogy kibékültek és ismét együtt dolgoznak, és állítólag jobbak élőben, mint valaha.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?