Johnny English

Az angol titkos-ügynökök krémjének halála után már csak egy állományban lévő emberre (Rowan Atkinson) számíthat az ország: Az ő neve English. Johnny English. Talán nem olyan jóképű, mint elődei, sőt, valószínűleg agyban sem ő a legerősebb, de hát ez nem a válogatás ideje.

# Az angol titkos-ügynökök krémjének halála után már csak egy állományban lévő emberre (Rowan Atkinson) számíthat az ország: Az ő neve English. Johnny English. Talán nem olyan jóképű, mint elődei, sőt, valószínűleg agyban sem ő a legerősebb, de hát ez nem a válogatás ideje. Jobb híján tehát a lelkes aktakukacra bízzák a koronaékszerek védelmét, amit azonban minden erőfeszítése ellenére sikeresen megfújnak még aznap. English mégsem adja fel, hamar rájön, hogy a bűntett mögött csakis Pascal Sauvage (John Malkovich), egy francia üzletember állhat.

Sok év után merült fel újra egy esetleges Bond-paródia ötlete. A filmesek biztosra mentek és a nemzet legsikeresebb importfigurájára, Mr. Beanre alias Rowan Atkinsonra bízták, hogy keltse életre a 007-es ügynök kétbalkezes változatát.

Peter Howitt (A nő kétszer) filmje kis túlzással szinte a semmiből tűnt fel és került be a hazai mozikba. Az a siettetett tempó, melylyel elkészítették azonban meg is látszik az alkotáson, sajnos hamar kiütköznek rajta az összecsapottság jelei. Bár a történetet az utóbbi két Bond-film szerzői vetették papírra, az valahogy mégsem illeszkedik eléggé a nagynevű sorozathoz. Az írók néhány jellemzőjével élnek csupán, ám öszszességében inkább próbálnak Rowan Atkinson figurájához illeszkedni, mint a 007-eséhez. Aki azonban szereti a komikus humorát, annak tetszeni fog sajátos kémfilmje is. A poénoknak ugyan csupán a fele jön be és azok is kissé ismerősek régebbről, de a film ennek ellenére működik. Atkinson bája és az alkotók néhány frenetikus ötlete átsegíti az idiótább részeken is a közönséget. Akinek tehát még nincs elege a kémekből és meg tud elégedni egy alkalmi szórakozással, a Johnny English nem fog csalódást okozni. (mozinet)

Johnny English (Johnny English), színes, angol film, 85 perc, Rendezte: Peter Howitt, Szereplők: Rowan Atkinson, Ben Miller, John Malkovich, Natalie Imbruglia

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?