Jó hangulat az időjárás dacára

<p>Dunaszerdahely. Bár az időjárásnak kevés köze van a tavaszhoz, a borongósan zord idő, sőt még a ki-kifakadó esőfelhők sem szegik a gyermek bábosok és színjátszók országos fesztiválja, a Duna Menti Tavasz résztvevőinek kedvét.</p>

ELŐZETES

„Álruhában” érkeztek a gyerekek. Eső ellen védő, színes kapucnis köntösbe öltözve vették birtokba a Mesevárost. Ám ahogy beléptek a kulisszák és a paravánok palotájába, lerázták magukról a vizet, jókedvre derültek, és megteremtették a fesztiválhangulatot. Elkezdődött a játék, móka, kacagás – járták a táncot, daloltak, s miközben nézegették a Duna Menti Tavasz kiállítássá rendezett képzőművészeti örökségét, lélekben már a játékra összpontosítottak. Előkerültek a kellékek, épültek a kulisszák, majd szép sorban bemutatták a versenyre készített produkcióikat a színjátszók és azok a csoportok, amelyek szerkesztett játékkal készültek a megmérettetésre.

Ma pedig a bábos versenyműsoroknak ad teret a városi művelődési központ színházterme. 8.30-kor a Gömörfalvai Alapiskola Harkácsi Pimpó Bábcsoportja a Rózsa és Ibolya című bábos mesével, illetve árnyjátékkal indítja a versenyt. Bemutatójukat Dolinsky Irén, Vezér Klára és Csutor Vezér Zsófia rendezte. Utánuk a Csupaszív királyfi című népmese figurái élednek meg a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola Virgoncok Bábcsoportja előadásában, Csiffári Renáta rendezésében. „Jól van apjuk” – hirdetik bábjátékukkal a Pozsonyi Duna Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium Iciri-Piciri Bábcsoportjának tagjai. Előadásukat Farkas Márta rendezte. 10 órától a Fehérlófia? Igen, a ló fehér fia! című népmesét a Diószegi Petőfi Sándor Magyar Tannyelvű Alapiskola és Óvoda Diócska Bábcsoportja adja elő. Az ő produkciójukat Bréda Szilvia és Bréda Enikő rendezte. A kőkenu című népmesével a Feledi Szombathy Viktor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Meseláda Bábcsoportja érkezett a versenyre. Előadásukat Borsos Beáta és Makó Kovács Erika rendezte. A Kisgéresi Alapiskola Mustármag Bábcsoportja Blanár Gabriella rendezésében Az ég három kulcsa című mesejátékot mutatja be. 12 órakor kezdődik a Bábel tornya című bábelőadás Écsi Gyöngyi és Takács Tímea rendezésében a Hetényi Református Gyülekezet Tábita Bábcsoportja előadásában. A Gútai II. Rákóczi Ferenc Alapiskola Mazsola Bábcsoportja a Borsóhercegnő című mesejátékkal mutatkozik be, előadásukat Mahor Katalin rendezte. Végül a Komáromi Eötvös Utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola Tekergők Bábcsoportja mutatja be a Cirkusz című bábjátékot, melyet Gazdag Nagy Anikó és Ižák Katalin rendezett.

A Meseváros műsorblokkja 15 órától indul a dunaszerdahelyi Krpčiarik Gyermek Néptáncegyüttes, majd 16 órától a garamkövesdi Gardenö Klaudia verséneklő és zenekara fellépésével. 17 órakor kezdődik Bálint Károly tekerőlantos népzenei előadása, 18 órakor pedig Zsapka Attila és Zsebzenekarának koncertje. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?