Jennifer Lawrence a legjövedelmezőbb hollywoodi sztár

Los Angeles |

<p><span style="font-size: 12.222222328186px;">Jennifer Lawrence a legjövedelmezőbb hollywoodi sztár a Forbes pénzügyi magazin szerint; a mindössze 24 éves színésznő filmjei - így az X-Men - Az eljövendő múlt napjai és Az éhezők viadala: A kiválasztott című epizódjának első része - világszerte 1,4 milliárd dolláros jegybevételre tettek szert 2014-ben.</span></p>

Az évente kiadott lista második helyén Chris Pratt áll 1,2 milliárd dollárral. A 35 éves színész A Galaxis őrzőiben és A Lego-kaland című filmek révén került az élmezőnyébe. Nem sokkal marad el tőle Scarlett Johansson. Ő az Amerikai kapitány - A tél katonája, illetve a Lucy című sci-fi tetemes jegybevételei révén szerezte meg a harmadik helyet.

A negyedik helyen szereplő Mark Wahlberg is hozzávetőleg egymilliárd dollárral gyarapította a stúdiók bevételeit idén a Transformers: A kihalás kora című filmmel. Az ötödik az Amerikai kapitányt megformáló Chris Evans 800 millió dollárral.

Az első tízben szerepel még Emma Stone - elsősorban A csodálatos Pókember 2. című alkotás révén -, Angelina Jolie a Demónával, James McAvoy az X-Men-filmmel, valamint Michael Fassbender és Hugh Jackman. Tavaly a pankrátorból lett akciósztár, Dwayne Johnson volt a legjövedelmezőbb a stúdiók számára, négy filmben szerepelt, amelyek világszerte 1,3 milliárd dollárt kerestek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?