Jelentős fejlesztések a kassai Thália Színházban

Kassa |

<p>Jóváhagyta a csaknem 590 ezer eurós 5 százalékos önrészt hétfőn a megyei közgyűlés, így 10 millió euró érkezik majd az európai alapokból, melyet néhány kulturális intézmény székhelyének felújítására, színvonalának emelésére fordítanak, úgynevezett kulturális szigeteket, nyitott zónákat létrehozván így.</p>

A kassai Thália Színház 588 235 eurós támogatásra számíthat.

„A terv elkészítésén már jó egy éve dolgozunk. A projekt sajnos nem érintheti a színpadot és a színpadi technikát, csak a nézőkkel kapcsolatos tereket. Konferenciatermet is kialakítunk, ahol ki lehet majd vetíteni az előadásokat, klímaberendezés kerül a nézőtérre, színészmúzeum létesül, a nézőteret is átalakítjuk, korszerűsítjük a nézőtéri világítást. Összehasonlításképpen elmondanám, hogy 400 ezer euró a színház éves költségvetése, így jelentősnek mondható a támogatás, de azt is hozzá kell tenni, egy projektet kivéve az összes többire kevesebbet kaptunk. Természetesen örülünk ennek is. A legnagyobb feladat most, hogy szponzoroktól, vagy más forrásokból előteremtsük azt a pénzt, amiből az elavult színpadot és színpadi technikát is ki tudnánk cserélni, hiszen május végén indul az építkezés, így egy időben meg tudnánk valósítani mindkét lényeges beruházást” – nyilatkozott lapunknak Czajlik József, a Thália Színház igazgatója.

A megyei önkormányzat a kulturális tárca felhívására reagálva juthat hozzá az európai pénzekhez, melyek az Európa Kulturális Fővárosa Kassa 2013 projekthez köthetőek. Az 5 százalékos önrészen és az EU-s támogatáson kívül még 1 176 470 euró érkezik az állami költségvetésből, így összesen 11 764 706 euró áll majd rendelkezésre a hét projekt megvalósítására. Az összegből például 4 470 590 euró jut a Kelet-szlovákiai Múzeumnak, kétmillió euró a Kelet-szlovákiai Galériának, 588 235 euró a Kassai Bábszínháznak és 1 764 706 euró a Bocatius Könyvtárnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?