Jean-MarcBarr egy időre Szlovákiába költözik

Pozsony |

<p>A világhírű francia színész, Jean-Marc Barr egy időre Szlovákiába költözik. Hétfőn kezdik el a szlovák, orosz és cseh koprodukcióban készülő A pince című film forgatását, amelyben ő alakítja a férfi főszerepet.&nbsp;</p>

Orosz a rendező, szlovák a forgatókönyvíró, a francia sztár partnere orosz színésznő lesz. A történet Szlovákiában játszódik, de a föld bármely pontján átérezhető családi dráma áll a középpontban.

A pince az „árva szülők” problémájáról szól. Megmutatja, milyen mélyre zuhanhat az ember, a szülő, ha elveszti a gyermekét, de azt is érzékelteti, hogy a veszteséggel járó fájdalom felemelkedést is hozhat. Újra összekovácsolhatja, ami széttört, jó irányba fordíthatja a megromlott házastársi kapcsolatot. Milan, az egykori rockzenész egy lúzer, akinek semmi se sikerül az életben. Ám ő jól érzi magát a társadalom peremére sodródva is. Az se változtat rajta, hogy a felesége, Táňa, válással fenyegeti. Milant és feleségét nagyobb csapás is éri, mint az elhidegülés. Egy napon eltűnik kamasz lányuk. A rendőrség nyomozást indít, de a keresés eredménytelen. Milan magába roskad, átgondolja az életét, majd magánakcióba kezd, hogy felkutassa eltűnt gyermekét. Közben a feleségéhez is mind jobban visszatalál.

Nemzetközi film lesz – emelték ki a tegnapi sajtótájékoztatón. Az orosz Igor Voloshin rendezi, akinek Beduin című, 2011-es munkáját a Karlovy Vary-i filmfesztiválon mutatták be. A rendező elmondta, a cseh fesztiválváros tapasztalataival jutott el oda, hogy érettnek érezze magát nemzetközi produkcióra is. Több felkérést is kapott, de A pince az első, amelyet elvállalt. A forgatókönyv olvasásakor magáénak érezte a bonyolult emberi viszonyokról szóló történetet, a főhős figurájában pedig rögtön meglátta Jean-Marc Barrt.

Akit, mint a legtöbben, úgy az orosz rendező is Luc Besson kultuszfilmjében, A nagy kékségben ismert meg. Jean-Marc Barr ebben az óceán mélységének szerelmesét, a delfinek értő társát, a delfinember Jacques Mayolt alakítja, akit a szabad merülés ünnepelt bajnoka versenyre hív ki. Jacques azonban verhetetlen a mélyben.

„Azért is vállaltam el A pince főszerepét, mert úgy érzem, nemzetközi stábbal érzékeny európai filmet alkotunk majd – mondta a francia színész. – A forgatókönyv azzal fogott meg, hogy mélyen emberi és építő, továbbgondolható, jó irányba ható történetet bont ki.” Kifejtette, azért is vonzó számára ez a lehetőség, mert úgy véli, a kilencvenes években Emir Kusturica alkotásai hoztak eredeti hangot, az utóbbi öt–tíz évben pedig a román, a görög és a török filmek töltik meg sajátságos hangulattal az európai mozgóképművészetet. „A keleti filmekben még van valamiféle ártatlanság, amit mi, Európa nyugati felén már elveszítettünk. Örülök, ha ahhoz a gazdagsághoz, ami Közép- vagy Kelet-Európában még megvan, én is hozzájárulhatok.”

Igor Voloshin a női főszerepre Olga Szimonovát választotta, akivel a Beduinban is együtt dolgozott már. „Igor Voloshin különös mágiával teljesen reális élethelyzeteket teremt a forgatáson. Olyan vele a munka, mintha az ember egy egész életutat járna be. ”

A további szerepeket Jana Oľhová, Ján Mistrík, Kassai Csongor, Czuczor Noel, Roman Skamene, Zuzana Vejvodová és a fiatal szlovák rapper, Dalyb alakítja. A film operatőre Martin Žiaran, a kosztümöket Gadus Erika tervezi. A pince a tervek szerint jövő őszre kerül a mozikba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?