Ismét kortárs darab a Jókaiban

Don Juan

Vasárnap játsszák a budapesti Szkéné Színház és a Komáromi Jókai Színház közös produkcióját Don Juan, vagy az apák kínja címmel, mely huszonegyedik századi szemszögből járja körül a hírhedt nőcsábász figuráját.

Következő ígéretes kortárs produkció van készülőben a színház színpadán, míg az előzőeket is megnézhetjük: továbbra is játssza a társulat az orosz Presznyakov testvérek darabját, a Csónak, avagy előttünk a vízözön című előadást, és a héten, a koronavírus-járvány miatti betegségből kifolyó csúszást követően Hajdu Szabolcs drámája alapján készült Ernelláék Farkaséknál című darabot is bemutatták a City Reboot Polgári Társulás és a Jókai Színház közös produkciójaként (a darabot egyébként a dunaszerdahelyi közönség is megtekintheti jövő csütörtökön az NFG Klubban).A Don Juan, vagy az apák kínja egy következő színházi együttműködés gyümölcseként jött létre, a budapesti Szkéné Színház és a Jókai közös vállalkozása. A darab dramaturgja és rendezője a magyarországi színházi szcéna egyik legtehetségesebbnek tartott fiataljai közül való: a darabot Fekete Ádám dramaturg jegyzi, Nagy Péter István viszi színpadra.

A Don Juan, vagy az apák kínja, ahogy azt a különös cím ígéri, egy izgalmas témát jár körül: az örök csábító mítoszát. Don Juan alakja a spanyol, 17. századi irodalomból ered, azóta rengetegen, írók, zenészek, költők, filozófusok dolgozták fel a legendás csábító alakját. Vajon mi a titka Don Juannak és miért tér vissza folyton a művészeti alkotásokban, miért bukkan fel újra és újra kalandos történeteivel? A dramaturg és a rendező most arra tesznek kísérletet, hogy megfogalmazzák a Don Juan-sztori 21. századi olvasatát. A darabban Orosz Ákos, Szabó Viktor, Skronka Tibor, Kerekes Vica, Olasz István, Kiss Szilvia, Jeney Luca, Kanyó Kata, Matusek Attila, Hunyadi Máté és Béhr Márton játszik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?