Kultúra

Ismét eladó 
a dzsessz Kassán

Kassa. | Három egymást követő novemberi szombaton zajlik a Fő utcai történelmi városháza színháztermében a 28. Jazz For Sale fesztivál.
Juhász Katalin

2018. november 8. 17:21

Borlai Gergő (Képarchívum)

Ez a rendezvény mára beágyazódott a Visegrádi Napok eseménysorozatába. Ezért a hazai előadók és zenekarok mellett elsősorban cseh, magyar és lengyel fellépőket hívnak meg a szervezők, de időről időre más nemzetek zenészei is felbukkannak a színpadon, „visegrádi” kollégáikkal közös projektekkel. 
Az első estén, azaz november 10-én a cseh Energit és a népzenészekkel kiegészített hazai AMC trió mellett Magyarország egyik legismertebb dzsesszdobosa, Borlai Gergő érkezik nemzetközi projektjével, a francia Hadrian Feraud basszusgitáros és az amerikai Scott Kinsey billentyűs társaságában. 
November 17-én a Kassára rendszeresen visszajáró Kaltenecker Zsolt zongorista lép fel, ezúttal Markó Ádám dobossal, valamint a legendás lengyel dzsesszénekesnő, Anna Maria Jopek zenekarával, a Kroke-val. 
A harmadik szombatra, november 24-re időzítették az egész fesztivál legnagyobb húzónevét, Mike Sternt. Az ezerarcú amerikai gitárvirtuóz ezúttal egy fiatal lengyel zongorista, Lukasz Pawlik társaságában koncertezik Kassán. Ugyanaznap népesíti be a színpadot nagyzenekarával, a CZ-SK Big Banddel hazánk egyik legelismertebb dzsesszgitárosa, Matúš Jakabčic.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?