Kultúra

Indul a Borostyán Fesztivál

AJÁNLÓKomárom. Ma kezdődik a 18. Borostyán Fesztivál, amely két napon át kínál igényes világzenei, pop- és jazzkoncerteket, valamint gyermekprogramokat a Tiszti Pavilon udvarán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 4. 04:59

breaking

AJÁNLÓ

Komárom. Ma kezdődik a 18. Borostyán Fesztivál, amely két napon át kínál igényes világzenei, pop- és jazzkoncerteket, valamint gyermekprogramokat a Tiszti Pavilon udvarán. Ma este 18 órától a házigazda Borostyán együttes lép színpadra énekelt versekkel és ír zenével, utánuk Csemer Boglárka, illetve Bognár Szilvia és az etNoé várja a közönséget.

Holnap két fiatal előadó, Ölveczky András és Zsidek Pál Cseh Tamás-emlékkoncerttel lép színpadra, majd a László testvérek műsorával folytatódik a program, 20.30-tól pedig az 1984-ben alakult, folyton változó, újuló, világzenét játszó Makám lép fel, amelynek egykor Bognár Szilvia is tagja volt. Jelenleg a 2006-os formáció működik, melynek szólistái Hornai Zóra és Korzenszky Klára. A két énekesnő eltérő hangszíne és éneklési stílusa jó táptalaja Krulik Zoltán kísérletező kedvének. Míg Hornai Zóra a jazzéneklés területén érzi otthon magát, Korzenszky Klára az eddigi énekesnők utódaként, a népdal felől közelít. Ez a látszólagos zenei távolság azonban nem zavaró. A Makám különböző kultúrák zenei rendszerét olvasztja magába, mintegy új egészet alkotva a magyar, indiai, balkáni és klezmer motívumok felhasználásával, amelybe a kortárs zene elemeit is beépítik.

Vasárnap 16 órától a Zsebsün zenekar vidám gyerekkoncertjét élvezhetik a legkisebbek. A fesztivál énekelt versekkel zárul, az Aranymetszés duó előadásában. (juk)

Önnek ajánljuk
A Moszkvában dumáló Danko körmére néz a külügyi bizottság
Frissítve

Danko is telefonálgatott Zsuzsovával

hivatal

Dunaszerdahely: a héten költözik az idegenrendészet

drogfogás

Óriási drogfogás Dunaszerdahely mellett

Izsa

Kézműves seregszemle Izsán

Rybáriková

Rybárikovával a Fed-kupa döntőjéért

zenehallgatás

Zenével csökkenthető a magas vérnyomás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.