Idült torokgyulladás

Elment a hangom jeligére: „45éves családanya vagyok és gyakran torokgyulladásban szenvedek, ami miatt néha elmegy a hangom, csak suttogva tudok beszélni. Kérdésem: a gyógynövények nem tudnának rajtam segíteni?”

Igen, a gyógynövények tudnak segíteni, de itt többről van szó, mint csak helybeli toroköblögetésről. A gyakori torokgyulladás arról tanúskodik, hogy több mint valószínű, alulműködik az immunrendszere, tehát ott kell kezdeni a torokgyulladás kezelését, hogy fel kell erősíteni az ellenálló-képességet. De azt csak úgy lehet, hogy először a lerakódásoktól eldugaszolt nyirokrendszert kell megtisztítani. Párhuzamosan a torkot olyan gyógynövények vizes kivonatával gargalizáljuk, amelyek gyulladásgátlók, baktériumölők, fertőtlenítők és összehúzó gyógytulajdonsággal rendelkeznek, ami nagyon fontos. A torokgyulladás nagyon kellemetlen, egyesek viccesen azt mondogatják, hogy pálinkával kell fertőtleníteni a torkot, de ez tévhit, az alkohol csak ront a helyzeten. A torokgyulladás általában a meghűléses betegségek kísérő tünete, de felléphet nyáron is, ha hirtelen túlságosan hideget iszunk, vagy a kelleténél többet énekelünk füstös helyen.

A torokgyulladás egyik kísérő jelensége, hogy gyulladásba jönnek a hangszálak, elmegy a hangunk is. Ez a gyulladás abban nyilvánul meg, hogy a hangszálak ellazulnak és megduzzadnak. Ezáltal a hang mutál. A hangszálak ellazulása olyan, mint amikor a hegedűn vagy a gitáron ellazulnak a húrok. Ez az összehasonlítás adja az ötletet, hogyan kell ezt megoldani. Ahogy a gitáron kifeszítik a húrokat, hogy jól szóljon, úgy itt is olyan gyógynövényeket alkalmazunk, amelyek összehúzzák a hangszálakat, és a duzzanatukat is megszüntetik. Ilyen segítséget csak olyan gyógynövények tudnak nyújtani, amelyek cserzőanyagokat tartalmaznak. Ezek az ellazult hangszálakat kifeszítik és tisztítják. A franciák erre a célra a nyers apróbojtorján kipréselt nedvét alkalmazzák, és azt állítják, hogy ez a gyógynövény az énekesek, a színészek, a tanítók, a szónokok és a politikusok gyógynövénye, hisz ezeknél a foglalkozásoknál a hangszálak jobban meg vannak terhelve, mint más átlagembereknél.

Az apróbojtorjánon kívül segít még az orvosi zsálya, valamint a málna és a földiszeder levele. Ezekből a gyógynövényekből kb. 3 evőkanálnyi mennyiségből 5 percig főzzünk teát fél liter vízben, és naponta 3-5x gargarizáljunk 10-15 percig. Közben belsőleg tisztító-méregtelenítő kúrát kell végezni teával, Acidophilus barátságos baktériumokkal, az alfa-alfa életgyógynövénnyel, a Golden Yaccával és az életgyógynövénnyel (Ginseng) vagy más immunstimulátorral. De fontos a pozitív gondolkodás, a végtelen hit, hogy ha összekötjük magunkat a természettel, meggyógyulunk. Ne hiányozzon a gyógyprogramból az ima sem, és a végtelen hit. Most talán csalódottak azok, akik azt gondolják, hogy elég csak helybelileg a torokkal törődni, és minden rendbe jön. Ám ez tévhit, mert belsőleg is segítségre szorul beteg szervezetünk. Ha ezt megtesszük, akkor a gyógyulás nem marad el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?