Hugh Jackman: kétmillió dollár a jótékonysági koncertből

Los Angeles |

<div>Mintegy kétmillió dollárt gyűjtött egy előadóművészeket támogató alap javára Hugh Jackman a 45. születésnapját ünneplő hollywoodi &nbsp;jótékonysági gálával.</div><div>&nbsp;</div>

A musical- és akciószerepeiről ismert ausztrál színész (A nyomorultak, X-Men) a hollywoodi Dolby Színházban szombat este megrendezett születésnapi "bulijára" 4500 vendéget hívott meg, akiknek azonban fizetniük kellett a részvételért.   
Hugh Jackman cserébe énekelt, táncolt és az életéből vett történetekkel szórakoztatta a közönséget. A One Night Only (Egyetlen éjszaka) című előadáson 1,85 millió dollár (403 millió forint) gyűlt össze a Mozgókép és Televíziós Alapítvány számára, amely egészségbiztosítást és egyéb szolgáltatásokat nyújt a szórakoztatóiparban dolgozóknak, illetve az ágazat nyugdíjasainak.   
"Ennél nárcisztikusabb módon valószínűleg nem ünnepelhettem volna a születésnapomat. A kedvenc dalaimból és életem történeteiből válogattam" - mesélte a sztár, aki az estén feleségének is énekelt, valamint megidézte szülőhazája, Ausztrália zenéjét és képeit.   
Előadását, amelynek során legutóbbi Broadway-műsorából is szemezgetett, 17 tagú zenekar támogatta. A programban levetítettek néhány filmklipet, továbbá klasszikus hollywoodi filmek részleteit. Az Ének az esőben egyik híres táncjelenetét is láthatta a közönség.   
Hugh Jackman elmondta: azért az alapítványnak szánta az összeget, mert az "fenntartás nélkül úgy segít, akár egy család".   
A Dolby Színház nézőterén a szórakoztatóipar ismert szereplői ültek, köztük a filmcsillag Cybill Shepherd, Bryan Singer rendező-producer, Darren Criss színész-énekes és a dalszerző Carole Bayer Sager. A két és félórás műsor jótékonysági aukcióval zárult: Jackman egy elektromos Fiatot, a Farkas című film kellékei közül egy pár Farkas-karmot és az előadás alatt lecserélt, két átizzadt pólóját bocsátotta licitálásra. Az ingek darabonként 11 ezer dollárért (2,4 millió forintért) keltek el.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?