Honfoglalás rockopera Komáromban

Tatabánya |

<p>A Honfoglalás című film rockopera-változatát mutatja be a Magyar Lovas Színház a komáromi lovardában péntek Papadimitriu Athinával, Hujber Ferenccel, Pintér Tiborral, Vadkerti Imrével és Kassai Lajossal a főbb szerepekben.</p>

A rockoperát Koltay Gábor filmjéből készítette testvére, a Kormorán együttesből ismert Koltay Gergely és zenésztársa, Szűts István. A filmből már ismert dalt a darab főszereplőjétől, a "táltos" Pintér Tibortól hallhatja a közönség; Árpád vezért pedig Vadkerti Imre alakítja. A besenyő lány énekében Fehér Nóra hangja csendül fel.
A Honfoglalás című rockoperát az 1900-as évek elején épült Frigyes laktanya fedett lovardájában mutatják be.
"A Magyar Lovas Színház ebben az évben is hű marad ahhoz a hagyományához, hogy évről évre új, nagyszabású, történelmi zenés darabot mutat be. A tavalyi évben előadott Trója után idén magyar témát dolgoztunk fel. Célunk, hogy a magyar fiataloknak megmutassuk, hogyan vert gyökeret népünk Európa szívében" - mondta el az MTI-nek Pintér Tibor művészeti vezető, a rockopera rendezője.
A darabban a Nemzeti Lovas Őrség lovasai, a Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei működnek közre.
A Honfoglalás színpadi változatában - a filmben látottakhoz képest - több akciójelenet várható és megjelenik egy szerelmi szál is. Az pénteki előadást a Magyar Televízió rögzíti, további előadások szombaton és vasárnap is lesznek Komáromban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?