Holnaptól minden más lesz

<p>Szépen fényképezett, kalandoktól dinamikus, az emberi belsőre, a lelki vívódásokra figyelő, szórakoztató film Rudolf Havlík cseh romantikus vígjátéka, amely augusztus 14-én kerül a hazai mozikba. A női főszerepet Kerekes Vica alakítja. Ebben a filmben is lenyűgöz a kisugárzásával.</p>

Rudolf Havlík sikeres író, négy könyvvel a háta mögött. Első játékfilmjén átsüt irodalmi vénája és az is, hogy szenvedélyes utazó. Nemcsak abból látszik ez, hogy a film egyes epizódjai Hongkongban játszódnak, hanem hogy a cseh helyszíneken felvett jelenetek is káprázatos természeti környezetben zajlanak. A környezet atmoszférája – a városok rendezett ipari-építészeti geometriájával, a táj végtelen nyugalmával, illetve az idill esztétikájával – ellensúlyozza a belső feszültséget és zűrzavart, amivel a film karakterei küzdenek. A Holnaptól mindig a szépségről, az álmokról, az elhatározásról és a változás lehetőségéről szól. Hősei a pillanat erejébe szeretnének belekapaszkodni, de nem sikerül nekik, mivel a változást mindig csak másnaptól tervezik. Holnaptól ígérik mindig elhatározásuk megvalósítását.

Petr Kraus (Pavel Batěk) egy azok közül a fiatalemberek közül, akik a bajban megfogadják, hogy másnaptól változtatnak addigi életükön. Petr vállalkozó-üzletember, aki Hongkongban köt kétes hírű üzleteket, nem éppen tisztességes utakon járó vállalkozókkal, ezért mindennapjai állandó feszültségben telnek. Szerelmi élete netfüggő. A neten köt kapcsolatokat, s a virtuális világból „halászott” alkalmi nőismerőseivel bújik ágyba. Erotikus kalandjai azonban nem mindig végződnek simán. Van úgy, hogy talpig vérben ébred: a randin szelíd cicababáról kiderül, hogy karmoló tigris az ágyban. Az ilyen „balesetektől” igyekszik védeni a fiút gyermekkori jó barátnője, Tereza (Kerekes Vica), aki nem a virtuális világból próbál neki – hozzá illő – nőt keríteni.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"158102","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Petr egyik vállalkozása balul sül el. A Kínában kivitelezett pólókon szűkre sikeredett a nyakrés – európai ember azon nem tudja átbújtatni a fejét. A cseh főnököt, az alvilági befektetőt (Jiří Lábus) azonban nem érdeklik az ügy körülményei, ő pénzt akar, s verőembert küld a bujkálni kényszerülő Petr nyomába. Aki mindig minden helyzetben leakasztható barátjával, Pavellel (Filip Blažek) keres megoldást a balul elsült vállalkozásra.

A filmben nem kell mélységeket keresni – mondta Rudolf Havlík a pozsonyi sajtótájékoztatón. Azt a fura helyzetet mutatja be, nem véresen komolyan, inkább humorral, miként bukdácsol a fiatal hős az egyik problémás helyzetből a másikba. Hogyan vonzza magához a gondokat. A kievickélésben próbál meg segíteni neki legjobb barátja, akit van, hogy éjszaka, az ágyból ráncigál ki telefonos ébresztéssel. Mindig számíthat Terezára is, aki egyre jobban igyekszik behálózni őt. Kiderül, hogy Tereza azért félti netes nőismerőseitől, mert élete párját látja benne. „Nézhető, szórakoztató nagy nyári mozit akartunk csinálni, amely tele van veszélyes kalanddal, sok félreértéssel, felültetésekkel, de a végére jól alakulnak a dolgok” – mondta a rendező.

Ehhez mindenki hozzátette a magáét. Számtalan műfajt ölel fel az epizódokat aláfestő zenei futamok sora. Illúziókeltő a fényképezés. A színészek pedig olyan karaktereket hoznak, amelyek testközeliek: a szomszédban, a munkahelyen, bárhol találkozhatunk ilyen típusokkal. Az első főszerepét játszó Pavel Batěk új, erős színnel szélesíti a cseh filmszínészi palettát: finoman, visszafogottan, természetes energiákkal, nagyon érzékenyen játszik. Kerekes Vica Tereza szerepében tépelődő-szenvedő démon, aki a kitörés és a visszafogottság ritmusát hatásosan követve, fondorlatosan szerzi meg magának filmbéli élete nagy szerelmét. A történet végén, amikor egy utolsó nagy bevetéssel szeretné menteni a helyzetet, úgy villan meg zöld ruhában, hogy filmszínészi lényében a Cinecitta legendás nőalakjainak, az aranykor díváinak misztikájából lehet megérezni valamit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?