Holnap Kaszás Attila Versmondó Fesztivál Komáromban

Komárom |

<div>Közel hatvan szavalót várnak június 18-án, szombaton Komáromba a Kaszás Attila Versmondó Fesztiválra; a hazaiakon kívül Magyarországról, Erdélyből, Kárpátaljáról és a Vajdaságból is érkeznek diákok.</div><div>&nbsp;</div>

Az alap- és középiskolás résztvevőknek idén egy Vörösmarty Mihály költeményt és egy szabadon választott verset kell előadniuk, a délelőtti elődöntőből mindhárom kategória aranysávos szavalói jutnak a délutáni döntőbe. Az itt nyújtott teljesítményük alapján dönt az egyesített zsűri a fődíj – a Kaszás Attila-díj – és a különdíjak odaítéléséről. Az eredményhirdetés már évek óta a Jókai Napok ünnepélyes díjkiosztó gálájának része.A rendezvénysorozat elindítója a Jókai Mór Alapiskola volt – az akkor még Béke Utcai Alapiskolának nevezett intézménybe járt a fesztivál névadója, Kaszás Attila –, a kezdeményezéshez társszervezőként csatlakozott a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a városi művelődési központ és a város. A szervezők a kezdetektől hangsúlyozták: nem versenyről, hanem fesztiválról, versünnepről van szó, amelynek egyik különlegessége, hogy a zsűritagok egyéni szakmai értékeléssel, tanácsadással segítik a diákok és felkészítőik munkáját. „A határon túli magyarnak azt jelenti a haza, mint a sivatagi embernek a víz. Egy sivatagi embernek a víz lelkiállapot” – nyilatkozta egyszer a tragikusan fiatalon elhunyt kiváló színművészünk, Kaszás Attila. Mindig híven és elkötelezetten ragaszkodott felvidéki magyarságához, gyökereihez. Nyitottságát, szeretetét minden iránt, ami érték, emberségének, művészetének őszinte tisztaságát maradandón őrzi pályatársainak, közönségének emlékezete. A tehetségek felkutatásán, a versszeretet ápolásán kívül ezt a célt szolgálja a kilencedik évfolyamába lépett Kaszás Attila Versmondó Fesztivál is. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?