Hogy egy hajszálunk se görbülhessen

Melyik hölgynek, nőnek, asszonynak, tini fruskának ne lenne fontos a haja, a fej, egész lényünk koronája? Ki ne ismerné, mennyire jó érzés, ha hajunk fényesen ragyog, ha jó a frizuránk? Az ember lányának egészen megváltozik a közérzete.
Ezért egyre inkább odafigyelünk a hajápolásra.

Melyik hölgynek, nőnek, asszonynak, tini fruskának ne lenne fontos a haja, a fej, egész lényünk koronája? Ki ne ismerné, mennyire jó érzés, ha hajunk fényesen ragyog, ha jó a frizuránk? Az ember lányának egészen megváltozik a közérzete.

Ezért egyre inkább odafigyelünk a hajápolásra. Tehetjük is, mert egyre több és jobb minőségű szer áll rendelkezésünkre. Persze, hajunk állapota nem csak az ápolás függvénye: szervezetünket, egészségi állapotunkat is tükrözi. Ha betegek vagyunk, stressz gyötör vagy vitaminhiányban szenvedünk, fénytelenné válhat, korpásodhat vagy akár hullásnak is indulhat. Aki törődik külsejével, megpróbál úrrá lenni a helyzeten.

A hajápoláshoz nemcsak a gyengéd tisztítás és kondicionálás tartozik, hanem egyre inkább a külső hatásokkal szembeni védelem is. A külső sérülések (fésülés) vagy az oxidációs folyamatok (napfény, hajfestés, szárítás, csavarás) következtében a haj durvábbá, vékonyabbá, porózusabbá, törékenyebbé válik, veszít selymességéből, rugalmasságából és egészséges erejéből. Éppen ezért az ilyen haj nagyobb figyelmet és ápolást igényel. A Schwarzkopf termékcsalád legújabb Gliss Kur samponjának adaléka (Scan Repair Komplex) regenerálja a károsult hajat, a B3 provitamin viszont csillogóvá, egészségessé varázsolja.

Kár tagadni, a haj korpásodása is egyre többek életét keseríti. A legújabb tanulmányok szerint a nők fele küzd ezzel a kellemetlenséggel, 40 százalékuk állandó jelleggel. A korpásodást a fejbőr megbetegedése okozza, amikor is a megnövekedett faggyútermelés gátolja a bőr normális működését, a másodlagos fertőzés következtében pedig leválnak az elhalt hámsejtek. A hajban, vagy a ruházaton megjelenő korpa azon kívül, hogy nem esztétikus, jelentősen megterheli a fejbőrt. Az új korpásodás elleni sampon (octopirox nevű hatóanyaggal) rendszeres használatával meggyógyul a beteg fejbőr, és a haj ismét egészségessé válik.

Napjainkban egyre népszerűbb a hajfestés nemcsak azok között, akik szaporodó ősz hajszálaikat szeretnék eltüntetni, hanem azok között is, akik csupán különleges árnyalatra, fényesebb hajzuhatagra vágynak. A szépségnek viszont ára van: a tartós hajfesték megduzzasztja a haj szerkezetét, mert csak így válik lehetővé, hogy a színezőanyag vagy a szőkítő egyes komponensei behatoljanak a szálakba, amivel viszont roncsoljuk őket. Különösen a szőkítés veszi igénybe a hajat, hiszen először le kell bontani a természetes színezőanyagot, a melatonint. Éppen ezért a festett hajat nemcsak hogy speciális samponnal kell mosni, hanem még balzsammal is szükséges ápolni. A Gliss Kur regeneráló balzsam (nem kell leöblíteni) selymes csillogást biztosít a száraz, töredezett hajnak. A gyártó a regeneráló samponnal, valamint a Gliss Kur regeneráló krémmel együtt ajánlja használni.

Tudta, hogy:

Fejünkön kb. 100 ezer hajszálat számolhatunk meg?

Egy szál teherbírása 10 dkg?

Három év alatt átlagosan 500-szor mosunk hajat és 30 órán át szárítjuk?

Ugyanennyi idő alatt legalább 10 ezerszer fésüljük, és mintegy ezer órán keresztül van kitéve a napsütésnek?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?