HĺRSZOLGÁLAT

Sztárparádé Ray Charles emlékére
A Los Angeles-i Staples Center koncerttermében sztárok egész sora gyűlt össze, hogy tisztelegjenek a nyáron elhunyt soullegenda emléke előtt. A zenei sokoldalúságáról is híres Charles emlékkoncertjét a zenei változatosság jellemezte, fellépett többek között Mary J.

Sztárparádé Ray Charles emlékére

A Los Angeles-i Staples Center koncerttermében sztárok egész sora gyűlt össze, hogy tisztelegjenek a nyáron elhunyt soullegenda emléke előtt. A zenei sokoldalúságáról is híres Charles emlékkoncertjét a zenei változatosság jellemezte, fellépett többek között Mary J. Blige, Elton John, Stevie Wonder, Usher és az új brit dzsesszfenomén, Jamie Cullum is. Az este házigazdája Jamie Foxx volt, aki a Ray Charlesról készült életrajzi film főszereplője. (z, p)

Frank Sinatra karácsonyi albuma

Az egyik tengerentúli kiadó bejelentette, hogy karácsony előtt piacra dobja az énekes Christmas Collection című korongját. Sinatra két korábbi karácsonyi lemezének legjobb felvételei mellett számos kiadatlan dal is felkerül az albumra. (z, p)

Ákos-dedikáció tizenkét órán át

Óriási várakozás előzte meg a zenész új, Az utolsó hangos dal címet viselő dupla koncertlemezének kiadását. Ákos a megjelenés napján, október nyolcadikán 15 órától másnap hajnali 2 óra 43 percig dedikált Budapesten, tehát tizenhét perc híján tizenkét órán át osztotta az aláírásokat. Ezzel sikerült közel két órával túlszárnyalnia a múlt évi Andante című lemez tízórás dedikálási rekordját. (z, p)

Ronan Keating áruló lett?

A népszerű ír énekes, az egykori Boyzone frontembere válogatáslemezt adott ki. Az ananova.com információi szerint korábbi társai felháborodtak azon, hogy a korongon több olyan sláger is helyet kapott, amelyeket a fiúcsapat vitt sikerre. „Ronan elfelejtette a gyökereit. Ha nincs a Boyzone és Louis Walsh menedzser, nem készíthetett volna saját válogatáslemezt” – nyilatkozták a fiúk. Ronan Keating azzal vágott vissza, hogy átdolgozásokról van szó, és a dalokban korábban is ő énekelte a fő részeket. (z, p)

Viszlát Britney Spears!

Az amerikai énekesnő azt tervezi, hogy felveszi férje, Kevin Federline vezetéknevét, vagyis Britney Federline-ra változtatja meg a nevét. „Britney Federline. Szerintem nagyon jól hangzik. Bár tisztában vagyok vele, hogy a közvéleménynek és a rajongóimnak nem igazán fog tetszeni, de valószínűleg megteszem ezt a lépést, mert a férjemről van szó” – nyilatkozta. (m, p)

A legnépszerűbb angol felvételek

A The Beatles klasszikusa, a Yesterday minden idők legtöbbet játszott brit dala Amerikában. Lennon és McCartney szerzeménye eddig nyolcmilliószor csendült fel a tengerentúli rádiókban. A BMI, amely a lejátszott hangfelvételek után gyűjti be a jogdíjakat, a londoni Dorchester Hotelben rendezett gálán hozta nyilvánosságra a legtöbbet játszott angol dalok listáját. John Lennon slágere, az Imagine ötmilliószor hangzott el, akárcsak az 1966-ban forgatott Szabadnak született című, oroszlánokról szóló film főcímdala, John Barry szerzeménye. A Diana hercegnő emlékére átdolgozott Candle In The Wind Sir Elton Johntól és a The Rolling Stones Honky Tonk Woman című dala négymilliószor volt hallható. (z, p)

Usher huszonnegyedikből lett második

Az énekes márciusban megjelent Confessions című korongja hosszú heteken keresztül vezette a tengerentúli lemezeladási listát, és hónapokig az első tízes mezőnyben tanyázott. Az elmúlt héten ismét ebből a lemezből fogyott a második legtöbb Amerikában, ami nagy meglepetés. A héten debütált a listán a Good Charlotte új albuma, a The Chronicles Of Life And Death, és mivel a pop-punkok a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvendenek, mindenki arra számított, hogy a korongjuk megszerzi az első helyet. Nem sikerült, az együttes „csak“ bronzérmes lett, a legtöbb példány George Strait 50 Number Ones című lemezéből kelt el. (z, p)

A Minogue-lányok tervei

Kylie november utolsó napjaiban jelenteti meg a legnagyobb slágereit összegyűjtő válogatáslemezét, húga, Dannii pedig 2005 elején adja ki az ötödik stúdióalbumát. A fiatalabbik lány egy ausztrál lapnak elmondta, hogy rendkívül elégedett az új dalaival. „Úgy érzem, hogy soha nem sikerült ilyen jól egy lemezem sem” – nyilatkozta. (z, p)

Lemezkiadók csatát nyertek

Az angol kiadók nagy örömére a bíróság nekik kedvező döntést hozott. Ennek értelmében az internetszolgáltatóknak tizennégy napjuk van arra, hogy átadják annak a huszonnyolc személynek a nevét és címét, akik nagy mennyiségben raktak fel a netre dalokat, elérhetővé téve azokat a többi internetező számára. Az Angol Lemezkiadók Szövetségének (BPI) egyik munkatársa elmondta, szeretnék, ha sikerülne bíróságon kívül megegyezniük. (z, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?