HĺRSZOLGÁLAT

Guns N’ Roses nincs, per van
Slash és Duff Mckagan egymillió dollárra perelték be Axl Rose-t, mivel az egykori együttesük számára kedvező ajánlatokat utasított vissza a beleegyezésük nélkül – adta hírül az MTV News.

Guns N’ Roses nincs, per van

Slash és Duff Mckagan egymillió dollárra perelték be Axl Rose-t, mivel az egykori együttesük számára kedvező ajánlatokat utasított vissza a beleegyezésük nélkül – adta hírül az MTV News.

Az év elején a zenészek még egyesült erővel szálltak szembe a kiadójukkal, nem engedték megjelentetni a legnagyobb slágereiket felvonultató válogatásalbumot. A pert elvesztették, a Greatest Hits-korong a boltokba került, és világszerte az eladási listák élvonalában tanyázik, Magyarországon az elmúlt héten ebből adták el a legtöbbet. Slash és Duff az elmúlt héten új eljárást indított, ezúttal Axl Rose ellen. Érdekes módon most beleegyeztek volna abba, hogy a dalaikat felhasználják. Az új indítványban kifogásolják, hogy Axl visszautasította többek között a Katonák voltunk és a Sólyom végveszélyben című filmek producereinek ajánlatát, akik Guns N’ Roses számokat akartak felhasználni a filmekhez. Axl Rose menedzsmentje egyelőre nem nyilatkozott a vádakkal kapcsolatban. Közben továbbra sem tudni, hogy mikor jelentkezik új dalokkal Axl újjáalakított csapata. A nagy visszatérést már évek óta ígérik.(z, p)

Megjelenés előtt Avril Lavigne új lemeze

Már most óriási az érdeklődés a kanadai énekesnő második albuma iránt. Az Under My Skin című korong a tengerentúlon május huszonötödikén jelenik meg. Avril egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy a rajongók bizonyára meglepődnek majd, hogy mennyire megváltozott az elmúlt hónapok alatt. „Az első lemezen szereplő dalok nagy részét is én írtam, de akkor még meg volt kötve a kezem, és nem csinálhattam azt, amihez kedvem volt. Tulajdonképpen nincs bajom a poppal, hiszen az új lemezen is több popdal szerepel majd, de hozzám a rock jóval közelebb áll. Azt azonban nem tehettem meg, hogy nagyon eltávolodom a könnyed hangzástól, mivel számomra is fontos része a zenélésnek a sikeresség. Ezért aztán felkerült néhány popdal is a lemezre” – mondta. Bevallotta, hogy a megénekelt témák sokkal komolyabbak az első korongjához képest, és összességében a zene is keményebb. (z, p)

Túrázzunk Madonna birtokán!

Ha a helyi területi felügyelőség jóváhagyja az indítványt, rajongók és túrázók lephetik el Madonna és Guy Ritchie Aschombe-i birtokát. Természetvédők és túrázók ugyanis polgári indítványt nyújtottak be annak érdekében, hogy közterület legyen a pár 1200 holdas birtokának egy 100 holdas területe. Madonna és férje hevesen tiltakozik az indítvány ellen, szerintük a változtatás sértené az alapvető emberi jogaikat, mivel ennek következtében a kíváncsiskodók és fotósok akár pár száz méterre is megközelíthetik a kastélyt, ahol élnek. A sztárpárt képviselő ügyvéd szerint az indítványt beadó ügynökség rosszul mérte fel a környezeti viszonyokat, és nem vette figyelembe a terület jellegét. (z, p)

Megbukott az új Hanson-lemez

Az elmúlt hét negatív meglepetése volt, hogy az új Hanson-korong az amerikai nagylemez-eladási listán csak a huszonötödik helyre iratkozott fel, és a héten már az első ötvenben sem szerepel. Az Underneath című album a fiúk által alapított 3CG nevű független, semmilyen nagyobb céghez nem tartozó kiadó gondozásában jelent meg. A Hanson tagjainak eszük ágában sem volt lemezcéget alapítani, hiszen érvényes szerződésük volt a Universal Music-kal. A dalokon még leszerződtetett zenészként kezdtek el dolgozni, de a munka több alkalommal is megakadt, és mindent elölről kellett kezdeniük, így a kiadó egy producert küldött a segítségükre. Ric Ocasek azonban nem hagyta, hogy a fiúk a saját elképzeléseiket valósítsák meg, ezért szakítottak vele és a multicéggel. Ha már így alakult, a Hanson testvérek a közeljövőben szeretnének több fiatal, tehetséges bandát a kiadójukhoz igazolni. (pj)

Felfújták Janet mellmutogatós botrányát

A napokban érdekes bejelentéssel hívta fel magára a figyelmet Janet Jackson. Az énekesnő azzal vádolja az Egyesült Államok kormányát, hogy a Nipplegate néven elhíresült affért sajátos célokra használja, ezzel szeretné elterelni a közvélemény figyelmét a joggal bírálható külpolitikáról. „A kormánynak szüksége volt valamire, hogy a külügyi problémákról elterelje a figyelmet. Egész egyszerűen figyelemelterelésre volt szükségük, és az én incidensemben találtak megfelelő eszközre. Bárki lehet szenvedő alany, és most engem választottak ki, ami nagyon felháborít” – mondta Janet a Financial Times újságírójának. (z, p)

Geldof az INXS halott énekesét vádolja

Bob Geldof megrázó interjút adott a BBC újságírójának, amelyben bevallotta, hogy a néhai Micheal Hutchence-t okolja felesége, Paula haláláért. A zenész megrázó kijelentéseket tett Paula Yatesről, aki 2000-ben kábítószer-túladagolás miatt vesztette életét. Geldof szerint az eset korábbra vezethető vissza, amikor Paula elhagyta őt és három gyermeküket az INXS énekeséért. Azt is elmondta, hogy nem lepődött meg ex-neje halálán. „Amikor a dolgok kezdtek elfajulni, akkor már tudtam, hogy tragikus véget ér a történet. Az egészben a legrosszabb, hogy a halálánál is jobban megviselt, hogy elhagyott. Hutchence teljesen megváltoztatta Paulát. Húsz évig boldogan éltünk. Ismertem az igazi énjét, csodálatos embernek tartottam, jó humora volt, és nagyon jó anya. Aztán hirtelen megváltozott, és többé nem voltunk fontosak számára” – mondta az interjúban. (z, p)

Mel B New York kocsmáiban koncertezik

A Daily Star szerint a Spice Girls egykori üdvöskéje meglehetősen leégett anyagilag, bankszámláján, ahol korábban milliók voltak, most csak kétezer font van, ezért a Broadway-n nagy sikerrel játszott Rent című musical mellett a város pubjaiban is vállal fellépéseket. Egyik ismerőse elárulta, hogy Mel kissé elszámolta magát, amikor a New York-beli életét tervezte, és most gondjai vannak a számlák kifizetésével. (z, p)

Feloszlik az Orbital

„Úgy érezzük, hogy az Orbitalból kihoztuk, ami benne volt. Tizenöt évig eveztem egy hajóban a testvéremmel, Phill-el, így itt az ideje, hogy váltsunk. Mindketten másféle irányban szeretnénk folytatni – nyilatkozta Paul Hartnoll. Az Orbital utolsó albuma, a Blue Album június huszonegyedikén kerül a lemezboltok polcaira. (m, p)

Dupla vagy semmi Nellytől

Egyszerre két nagylemez megjelentetését tervezi Nelly. A rapper leszögezte, hogy nem dupla albumról van szó, ugyanis a két korong stílusa, hangzásvilága teljesen eltér egymástól. Míg az egyik a Nellytől megszokott bulizós zene, a másik jóval szélsőségesebb, kísérletezőbb dalokat tartalmaz majd. A sztár nem kívánja egyik cédét sem előtérbe helyezni a másikhoz képest, így egy napon jelennek meg a két albumról kimásolt kislemezdalok is, és a videoklipeket is egyszerre kezdik el játszani a zenetévék. (z, p)

Jagger és Stewart közös filmzenéje

Összefogott Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere és Dave Stewart, a Eurythmics gitárosa, együtt készítették el az Alfie című film három betétdalát. A két muzsikus a legendás londoni Abbey Road stúdióban ült keverőpult mögé, ott, ahol a The Beatles is számos lemezt készített. „Mickkel nagyon jól éreztük magunkat. Komoly feladat volt, de azt hiszem, sikerült megbirkóznunk vele. A dalok, amiket írtunk, tökéletesen illeszkednek a jelenetekhez és Alfie karakteréhez” – mesélte Stewart. Az 1966-os Michael Cane klasszikus modern változatának főszerepét Jude Law játssza. (z, p)

Britney Spears kimerült!

Az énekesnő nem vállalta a nyárra tervezett távol-keleti koncertsorozatot, mert túl fáradt – adta hírül a dotmusic.com zenei portál. Az elmúlt napokban olyan rémhíreket is lehetett olvasni, hogy Britney megszakítja az európai turnéját is, de a rajongók megnyugodhatnak, csak a júniusi dublini fellépés után tervezi a pihenőt. A koncertszervezők azt nyilatkozták, hogy Britney közel jár a végkimerüléshez, mert nem sikerült teljesen felgyógyulnia egy betegségből. (d, p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?