Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton reggel 7 órakor indul a magyar adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal.

Szombaton reggel 7 órakor indul a magyar adás a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal. Témáiból: tovább folytatódik a szlovák–magyar vita a kedvezménytörvényről, összefoglaljuk a legfrissebb fejleményeket; kedden tartotta első ülését a kormány integrációs tanácsa; Komáromban a Kis nemzetek Európában címmel nemzetközi találkozót tartottak. Stúdiónk vendége lesz Duray Miklós, aki a Magyar Nemzet Művésze díjat kapja írói munkásságáért. A szerkesztő: Hominda Katalin. Délben híreket mondunk, utána Nótacsokor következik. 13.00-kor a Tékában többek között beszélgetés hangzik el egy pályakezdő költővel, Fehér Krisztával. Ráckevei Anna színművészt a Lyukasóra című irodalmi műsorról kérdezzük, és József Attila halálának évfordulóján a költő néhány verse is elhangzik. Fél kettőkor kezdődik Miklósi Péter Talk show-ja. Utána 14.05-kor indul a Slágerhullám nemcsak fiataloknak, majd az Élő reménység kezdődik. Benne Kassainé Mártha Tímeával a tőketerebesi és a bodrogszerdahelyi szociális otthon lelkigondozó szolgálatáról hangzik el beszélgetés. Bemutatjuk Gajárszky Magdolnát, akinek hamarosan megjelenik negyedik, evangéliumi verseket tartalmazó kötete, végül Macskásy Olívia nyugalmazott orvos a haldokló betegek mellett végzett szolgálatának tapasztalatait osztja meg hallgatóinkkal. Ezt népi muzsika és hírek követik. 16.05-kor indul a Köszöntő, adásunk 18.00-kor Napzártával fejeződik be.

Vasárnap hírekkel és aktuális sportösszefoglalóval indul a magyar adás. A műsorajánlat után az eseménynaptár és a hét politikai történéseinek összefoglalója hangzik el. 8 órakor indul a Kaleidoszkóp, amelyben Ozogány Ernő mutatja be legújabb könyvét, a Magyar atomocska című ismeretterjesztő kiadványt. Bernáth László magyarországi újságírót arról kérdezzük, miért fontos, hogy az újságírók érdekvédelmi szervezetet hozzanak létre, s megszólal a műsorban a gömörhorkai Palcsó Sándor bácsi is. 9 órától a Világosság ezúttal a katolikus egyház félórájával jelentkezik, amelyben Pásztor Zoltán kassai lelkiatya szól a hallgatókhoz. Ezt követően beszámolunk a Remény-barátok komáromi találkozójáról, majd meghívót nyújtunk át a szalkai Szent Család délután rendezvényeire. Fél 10-kor Tallózó. A 10 órai hírek után indul gyermek- és ifjúsági magazinunk, a Randevú. Benne megismerkedhetnek az idei Falusi Színjátszó Csoportok Országos Fesztiváljának nagydíjasával, a nánai színjátszó csoporttal, és beszámolunk az Ipolysági Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium diáknapjáról. 14.05-től az Anyanyelvünkben Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását, majd a BBC magyar adása jelentkezik. 15 órakor a Nevelők fóruma következik, amelyben az anyanyelv ápolásában a pedagógusra háruló felelősségről szól Grétsy László. Tájékoztatunk az Apáczai Könyvkiadó szlovákiai továbbképzési programjáról és górcső alá vesszük tankönyveink színvonalát. 15.30-kor a Hazai tájakon a szentcsalád-járás szokását mutatja be, majd ismét lesz Köszöntő, végül Napzárta. (-art-)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?