Hétvégi programok

Szombaton reggel 8.00-kor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Nyilatkozik Bauer Edit államtitkár és Törzsök Erika, a budapesti Európai Kisebbségkutató Intézet elnöke, akik a romák elvándorlásával és diszkriminációjával foglalkozó pozsonyi nemzetközi konferencia előadói voltak.

Szombaton reggel 8.00-kor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Nyilatkozik Bauer Edit államtitkár és Törzsök Erika, a budapesti Európai Kisebbségkutató Intézet elnöke, akik a romák elvándorlásával és diszkriminációjával foglalkozó pozsonyi nemzetközi konferencia előadói voltak. Az iskolai történelemoktatás jelenlegi helyzetéről és gondjairól beszél Kulcsár Mónika tanárnő, s megszólal egy fiatal muzsikus is, aki a közelmúltban egy zenekar tagjaként Japánban turnézott. 11.00-kor híreket mondunk, majd orvosi tanácsadó rovatunk következik, melyben Kiss László körorvos arról beszél, vajon várható-e influenza-világjárvány. Ezt követi a Vándorbot című honismereti sorozatunk, ezúttal Selmecbánya köztemetőiben jártunk. 11.30-kor kezdődik a Hazai tükör. Riport-műsorunkban Bodrogszerdahelyre látogatunk el. A déli harangszó után híreket mondunk tíz percben, majd a nótacsokrot közvetítjük. Az Irodalmi mozaikban (13.00) szó lesz a Szőrös Kő című irodalmi lapról, megkérdezzük Vojtek Márta könyvtárost, mit olvasnak a könyvtárlátogatók. 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től az elmúlt évek legszebb lassú, lírai slágereiből válogatunk. 15.00-kor kabaréműsorunk, a Lazítani jelentkezik. 16.00-kor hírek, majd Köszöntő. Szombati adásunk hírösszefoglaló műsorunkkal, a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap 8.00-tól híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt és összefoglaljuk a hét politikai történéseit, mindezt zenével fűszerezve. 9 órakor jelentkezik a Világosság. A katolikus félórában a naphoz kapcsolódó evangéliumról Varga Róbert, Keszegfalu plébánosa elmélkedik. 9.30-kor kezdődik zenei fejtörőnk, majd a hírek után Randevú. Az első részben beszámolunk arról, hogy a füleki alapiskolások kiállítást rendeztek az abroncsosi erdőben szervezett nyári táborról, beszélünk az ünnepről és a halottak napjáról, a mindentudó randevús gyerekek elmondják, mi az a kakukktojás. Az ifjúsági részben visszatérünk a halottak napjára, nálunk élő erdélyi jégkorongozókkal beszélgetünk és szó lesz a Telehíd vetélkedőről. 14 órakor híreket mondunk, 14.05-kor nyelvművelő ötpercünkben Lanstyák István olvassa fel írását arról, veszélyesek-e nyelvünkre a divatszavak. 14.15-kor kapcsoljuk Londont, a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15.00 órakor jelentkezik a Nevelők fóruma: a Szlovák Köztársaság Aranyplakettjét adományozták Tamás Aladárné tanárnőnek; szoboravatás volt az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Középiskolában; drámapedagógia, menedzserképzés és diákparlament a nagymácsédi alapiskolában. Néprajzi összeállításunkban (Hazai tájakon, 15.30) virrasztó énekeket mutatunk be Menyhe községből Fülöp Vincéné tolmácsolásában. 16.00-kor híreket mondunk, majd a Köszöntőt közvetítjük. Adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?