Hétvégi programok

Szombaton a Hétről hétre című műsorral indul adásunk, amelyet ezúttal Hominda Katalin szerkesztésében hallanak. Március 22. a víz világnapja. Szakértők úgy vélik, a 21. század stratégiai cikkévé válik az ivóvíz, az ENSZ adatai szerint jó húsz év múlva az emberiség kétharmada küzd majd vízhiánnyal.

Szombaton a Hétről hétre című műsorral indul adásunk, amelyet ezúttal Hominda Katalin szerkesztésében hallanak. Március 22. a víz világnapja. Szakértők úgy vélik, a 21. század stratégiai cikkévé válik az ivóvíz, az ENSZ adatai szerint jó húsz év múlva az emberiség kétharmada küzd majd vízhiánnyal. Ezzel foglalkozik a magazin 10 órától. Ezenkívül visszatérünk a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeihez, megtudhatják, miről beszélt Csáky Pál miniszterelnök-helyettes Genfben, az ENSZ Emberjogi Bizottságának ülésén, és bemutatjuk a szlovákiai romák helyzetéről készült átfogó jelentést. 12.10-től Nótacsokor. 13 órakor a Tékában egyebek mellett bemutatjuk a Friss irodalmi húsok című novellaantológiát. A Keresd a nőt! magazinban 13.30-kor megismerhetik Szakál-Kolčák Noémi divattervezőt, valamint Orsovics Ivettet és Józsa Mónikát, akik énektanár-kiegészítő és karvezetői képzést végeztek Budapesten, végül tanácsot adunk a körte típusú hölgyeknek. 14.05-től Slágerhullám. 15 órakor a Kaland az élet újabb adásában bemutatjuk Molnár Rozáliát, a Közbeszerzési Hivatal vezetőjét. 15.40-től népzene szól. 16.05-től Köszöntő, 17.30-kor Napzárta, adásunk 18 órakor ér véget.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. 8 óráig egyebek mellett elhangzik a sportösszefoglaló, belpolitikai tükör, a hét eseménye. A hírek után a Kaleidoszkópban ellátogatunk Jakab István nyelvészhez, bemutatunk egy gimnazista lányt, aki munkájával különdíjat nyert a Természet Világa folyóirat pályázatán, megszólal egy hölgy, aki különböző keleti gyógymódokat és masszázstechnikákat alkalmaz, és egy iskolaigazgató, akinek életében fontos szerepe van a költészetnek és a zenének. 9 órakor a katolikus félórában ellátogatunk a komáromi kántorképzőbe, majd meghívót nyújtunk át a galántai Teológiai Napokra. Igét hirdet Bencze Attila dunaszerdahelyi káplán. Olyan zeneművek hangzanak el a Zenei galéria 9.30-kor kezdődő adásában, melyeket a megújuló természet, a tavasz ihletett. Ezután Puha Józseffel randevúzhatnak. Az Oscar lesz a 4 órás műsor központi témája: szólunk a díj történetéről, a jelölt filmekről, esélylatolgatást hallhatnak, és közben népszerű filmek betétdalai forognak. Ezenkívül beszámolunk a II. Határok Nélkül Fesztiválról, amely a múlt héten zajlott a két Komáromban. 14.05-kor Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását, majd BBC-magazin 45 percben. Haumann Péter színművész nemrég Komáromban járt – vele és Beke Sándor rendezővel hallhatnak egy-egy beszélgetést A kultúra világában 15 órakor. A Kisalföld északi részén található a szlovákiai magyarság legrégebbi zenei hagyománya, néprajzi összeállításunkban 15.30-kor megkíséreljük bemutatni ezt a tradíciót. A 16 órai hírek után Köszöntő, végül a Napzárta jelentkezik 17.30-kor. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?