Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk a Hétről hétre műsorával.

Szombaton reggel 8 órakor indul adásunk a Hétről hétre műsorával. Agócs Valéria a következő témákat kínálja: Szlovákiába látogatott Mádl Ferenc magyar köztársasági elnök; összefoglaló a parlament heti eseményeiről; részletek az ombudsman-törvényről; első ízben tartotta ülését Kassán az Európai Unió és a Szlovák Köztársaság közös parlamenti bizottsága – itt készült a magazinban elhangzó interjú a Szlovákiát Európa szégyenének kikiáltó belga képviselőasszonnyal. Beszámolunk a nagyszarvai menekülttábor megnyitásáról, és szó lesz az eurorégiók finanszírozásáról is. Orvosi tanácsok a 11 órai hírek után. Vándorbot című honismereti sorozatunkban Baróti Szabó Dávid virti sírhelyéhez látogatunk. Hazai tükör 11.30-kor, a vendéglátó község ezúttal Balogfalva. Nótacsokor a déli hírek után. Az Irodalmi mozaikban 13 órakor Varga Imre költő beszél irodalmi terveiről, Böröndi Lajos Szenci Molnár Albertről szól. 13.30-kor Tallózó. 15 órakor forgatjuk le A gyáva című rádiójátékot, a komáromi Jókai Színház művészeinek közreműködésével. Köszöntő 16.05-kor, majd a Napzártával ér véget adásunk, 18 órakor.

Vasárnap reggel 8 órától hírek, sport, belpolitikai összefoglaló. 9 órakor az egyházi félórában dr. Erdő Péter püspök szentbeszédét idézzük fel a Máriavölgyi magyar zarándoklatról, Lénár Károly tardoskeddi esperes plébános a fiatalok hitéletéről szól. Őszi hangulat a komolyzenében 9.30-kor. 10.05-kor Puha Józseffel randevúzhatnak. Délelőtt kisiskolásokkal beszélgetünk a Vöröskereszt munkájáról, a gyerekek elmondják véleményüket a lakodalmakról és a házaséletről. A délutáni vendég Weiss Gábor lemezlovas és a GO! duó. 14.05-kor a nyelvművelő műsorban Sándor Anna olvassa fel írását. Ezután a BBC magyar nyelvű adását vesszük át. A 15 órakor jelentkező Segítsünk! tartalmából: Bauer Edit államtitkár az egészségkárosodott embereket érintő szociálisügyi kérdésekre válaszol. A zonctornyi Nefelejcs Házban gyógytornász foglalkozik a mozgássérült gyerekekkel és fiatalokkal. A Phare-támogatással bevezetett programról és az egészségkárosodott gyerekeket nevelő családokat támogató polgári társulás egyéb tevékenységéről hallhatnak összeállítást. 15.30-kor néprajzi műsorunkban muzslai szüreti szokásokat mutatunk be Pathó Etelka segítségével. 16.05-től a Köszöntő, 17.40-től pedig Napzárta 18 óráig. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?