Hétvégi programok

Szombattól már reggel 7 órakor indul adásunk. A Hétről hétre magazinban összefoglaljuk a politikai eseményeket. Ötórás műsorunkban két új rovat is jelentkezik: a Pénz, piac, gazdaság címűben a hét gazdasági eseményeit elemezzük, a Hírvilágban a világ történéseit foglaljuk össze. 10 óra után témánk a klónozás.

Szombattól már reggel 7 órakor indul adásunk. A Hétről hétre magazinban összefoglaljuk a politikai eseményeket. Ötórás műsorunkban két új rovat is jelentkezik: a Pénz, piac, gazdaság címűben a hét gazdasági eseményeit elemezzük, a Hírvilágban a világ történéseit foglaljuk össze. 10 óra után témánk a klónozás. Nyolc hónappal ezelőtt egy olasz orvos-genetikus bejelentette, hogy klónozott embriót ültetett be egy nő méhébe. Óriási lépés ez a tudomány terén, vagy pedig visszaélés a tudománnyal? Hogyan vélekedik minderről a jogász, a bioetikus és a genetikus. A műsor utolsó órájában a rozsnyói Zenebarátok Klubja nevű együttest mutatjuk be. 13 órakor a Tékában Gárdonyi Gézára emlékezünk, és megtudhatjuk, mennyire hitelesek az Egri csillagok alakjai. Ezután kezdődik a Keresd a nőt!. A 14 órai hírek után Slágerhullám, 15 órától Őszidő. Két Pozsonyban élő nyugdíjas beszél életéről: a 92 éves Stóbl Erzsébet, aki öt évet töltött börtönben, valamint Bordács Erzsébet, aki nyugdíjasként is bekapcsolódik a Csemadok munkájába. A Köszöntő 16.05-kor kezdődik, ám ezentúl 10 perccel korábban, 17.30-kor ér véget. Ekkor kezdődik a Napzárta és tart 18 óráig, műsorzárásig.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. 8 óráig elhangzik egyebek mellett az évfordulónaptár, a belpolitikai tükör és A hét politikai eseménye. Új időpontban, 8.05-kor, gazdag tartalommal jelentkezik a Kaleidoszkóp: elhangzik egy beszélgetés Ferdinandy György íróval és költővel, aki 1964-óta Puerto Rico szigetén él, és nyugdíjba vonulásáig az ottani egyetemen tanított. Bemutatjuk ifj. Boda Ferencet – a számítástechnikai szakember a versek, a lovak és a halak szerelmese. Liszka József néprajzkutató terveiről beszél. 9 órakor Világosság: Iliásné Zsámbók Ágnes alsókálosai lelkipásztor Salamon bölcsességéről elmélkedik. Beszámolunk a hanvai református templomban megtartott püspökbeiktatásról, valamint bemutatjuk a losonci kamarakórust. 10.05-kor Randevú Puha Józseffel, a téma ezúttal a mozi, szólunk a Pozsonyban nyílt háromdimenziós moziról is. Sztárvendég a Sugar and Spice. Logika a nyelvben – ez már az Anyanyelvünk témája, 14.05-kor. 15 órakor A kultúra világa. Mit hozott a rendszerváltás 12 éve a magyarországi filmművészetben? – erről beszél Bernáth László filmkritikus. Petrányi Zsolt művészettörténész a mai magyar fotóművészetről nyilatkozik, és megtudhatják azt is, mi újság a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos kórusának háza táján. Magyarbődre látogatunk a néprajzi összeállításban 15.30-kor. 16.05-kor Köszöntő, 17.30-től Napzárta. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?