Hétvégi programok

Szombat: Nyolc órakor kezdődik a Hétről hétre című magazin, melyben áttekintjük a hét legfontosabb eseményeit. Csütörtökön avatták fel az újjáépített Mária Valéria hidat – erről hangképes beszámoló hangzik el.

Szombat: Nyolc órakor kezdődik a Hétről hétre című magazin, melyben áttekintjük a hét legfontosabb eseményeit. Csütörtökön avatták fel az újjáépített Mária Valéria hidat – erről hangképes beszámoló hangzik el. A jövő évi labdarúgó-vb selejtezősorozatáról a sportújságíró és egykori élvonalbeli focisták mondanak véleményt. A 11 órai hírek után orvosi tanácsok, majd Vándorbot, amelyben az 1848-as pozsonyi vértanúkra emlékezünk. 11.30-kor Hazai tükör. Irodalmi összeállítással jelentkezünk 13 órakor; utána: Keresd a nőt! A műsorban a feminizmusról lesz szó. A nyolcvanas évek második felének mára már elfelejtett dalai csendülnek fel a Slágerhullámban 14.05-kor. Október az idősek hónapja. Ebből az alkalomból szólaltatjuk meg a nagykaposi nyugdíjasok klubjának tagjait és a galántai Patria idősek otthonának lakóit. A 16 órai hírek után a Köszöntő szól a Napzártáig.

Vasárnap: Közvetítésünk első órájában híreket, sportösszefoglalót, eseménynaptárt, valamint a hét politikai eseményeinek az összefoglalóját hallhatják. Kilenc órakor református félórával jelentkezik a Világosság: Gábor Lajos szepsi lelkipásztor a testté lett Igéről szól, beszámolunk a marcelházi gyülekezeti ház építéséről és a Szenczi Molnár Albert Napok kapcsán Szabó András, a Károli Gáspár Református Egyetem tanára méltatja a zsoltárfordító munkásságát. 190 éve született Liszt Ferenc – rá emlékezünk a Zenei galériában. A tíz órai hírek után Puha Józseffel jelentkezik a Randevú, amelyben kisiskolásokat kérdezünk arról, mik szeretnének lenni; kiderül, mi a különbség a füllentés és a hazudás között, s hogy ki számít idős embernek. A második részben Krausz Ági táncpedagógussal beszélgetünk, és szólunk az Új Szó megújult honlapjáról is. A 14 órai hírek után Simon Szabolcs a nyelvi durvaságról beszél, majd a BBC magyar nyelvű műsorát közvetítjük Londonból. 15 órakor jelentkezik a Kultúra világa. A műsorban beszélgetést hallhatnak Szikora János rendezővel a Magyar Nemzeti Színházban bemutatásra kerülő Az ember tragédiája című Madách-mű kapcsán, szólunk a veszprémi nemzetközi romantikus kóruszenei fesztiválról, és megszólal Darázs Rozália szobrászművész is. A Hazai tájakon 15.30-kor kezdődő adásában a Gömörsíden élő Farkas Pista bácsi beszél életéről, a régi paraszti életforma szépségeiről. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?