Hétvégi programok

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik adásunk. Fő témája a magyar kedvezménytörvény, pontosabban a körülötte kialakult bonyodalmak, viták, vádaskodások.

Szombaton reggel 8 órakor a Hétről hétre című publicisztikai magazinnal kezdődik adásunk. Fő témája a magyar kedvezménytörvény, pontosabban a körülötte kialakult bonyodalmak, viták, vádaskodások. Megszólalnak a törvény életbelépését és a szlovákiai magyarokkal szembeni érvényesítését ellenző szlovák pártok képviselői, a szerdán lezajlott szlovák–magyar szakértői tárgyalások résztvevői, elhangzanak állásfoglalások pro és kontra. A Magyar Közoktatási Minisztérium pályázatot írt ki a határon túl, szülőföldjükön tanuló egyetemisták részére. Ennek részleteiről is hallhatnak, majd Pásztor Lászlóval, a Szlovákiai Magánorvosok Társulásának elnökével beszélgetünk arról, ki tud-e lábalni az egészségügy a válságból. Egyebek között ezekkel a témákkal várja önöket a szerkesztő, Sándor Renáta. Nyomelemek az emberi szervezetben – ez a témája a 11 órai hírek után az Orvosi tanácsok című műsornak. Ezután jelentkezik a Vándorbot című honismereti kalauz, amely Szenc egyik reneszánsz műemlékét, a Törökházat mutatja be. 11.30-kor a Hazai tükörben Albár községet ismerhetik meg. Nótacsokor 12.10-től. A 13 órakor kezdődő Irodalmi mozaikban többek közt Cselényi László szólal meg, aki legújabb könyveiről beszél. Tallózó 13.30-kor, 14.05-től Slágerhullám. Őszidők címmel 15 órától hallhatják a nyugdíjasok műsorát. Szamák Piroska nyugdíjas tanárnő beszél a valamikori iskolarendszerről, a diákok életkörülményeiről és a pedagógusok nehéz, de szép munkájáról. 16.05-től 17.40-ig sugározzuk a zenés Köszöntőt, végül adásunk utolsó 20 percében hírösszefoglalót hallanak.

Vasárnap is reggel 8 órától közvetítünk. 9 óráig egyebek közt elhangzanak a hírek, a belpolitikai tükör és A hét politikai eseménye. A katolikus félórában a nap evangéliumát és a hozzá kapcsolódó elmélkedést Zsidó János féli lelkiatya tolmácsolja. Megismerhetik a kelenyei egyházi alapiskola mindennapjait is, majd Jézus Krisztus megkeresztelkedése napján a keresztség szentségéről szól Szlávik Antal hidaskürti lelkiatya. 205 évvel ezelőtt született Franz Schubert német zeneszerző – ezúttal kamaraműveit mutatjuk be a Zenei galériában 9.30-kor. 10.05-től Puha József várja a Randevú hallgatóit. A műsor a Harry Potter-hisztériával foglalkozik. Megszólalnak alap- és középiskolások, valamint a szociológus. A délutáni vendég a Lejárt Útlevél zenekar és Komonyi Zsuzsi énekes. 14.05-kor Lanstyák István olvassa fel nyelvművelő írását. 14.05-től a BBC magyar nyelvű adását vesszük át Londonból. A Tizedes meg a többiek című művet viszi színpadra a komáromi Jókai Színház. Pinczés Istvánnal, a darab rendezőjével beszélget a szerkesztő 15 órakor A kultúra világában. A műsor további témája lesz Ginzery Enikő cimbalomművész templomi koncertje, és kiderül, hogyan él mostanában Szkukálek Lajos festőművész. 15.30-kor a néprajzi összeállításban bemutatjuk Mag Albert Péter hagyományőrző hegedűst Medveshidegkútról. Zenés Köszöntő 16.05-től a hírösszefoglalóig, 17.40-ig. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?