Hétvégi programok

Szombaton a Hétről hétre című zenés magazinnal kezdődik adásunk reggel nyolc órakor.

Szombaton a Hétről hétre című zenés magazinnal kezdődik adásunk reggel nyolc órakor. Mivel ebben az évben utoljára hallgathatják a publicisztikai műsort, amolyan összegzést nyújtunk a búcsúzó esztendőről, vagyis visszapillantunk a 2001-es év legfontosabb hazai és külföldi eseményeire, de már kitekintünk a jövő évre is. A szerkesztő Lacza Tihamér. A 11 órai hírek után orvosi tanácsok hangzanak el, majd Vándorbot című honismereti sorozatunk jelentkezik, az e heti adásban a közelgő Kossuth-év kapcsán Ósvacsákányba, Kossuth konfirmációjának a helyszínére látogatunk el. A 11.30-kor kezdődő Hazai tükörben a Szenci járásban található Nagyborsát mutatjuk be. A déli híreket követően Barabás Sándor, Gál Gabriella, Bokor János, Solti Károly és Kovács Apollónia nótákat énekel. A szombat délutánonként jelentkező irodalmi műsorunkban egy összeállítás hangzik el, amelyben meghallgathatnak egy írást az újévi kismalacról, Mikszáth rövid írásait Petőfiről és megtudhatják, milyen az ún. Petőfi-szilveszter Kiskőrösön. A kétórai hírek előtt a Tallózót, utána pedig a Slágerhullámot hallgathatják, amely már amolyan előszilveszteri hangulatban készült. 15 órakor kezdődik az Élő reménység című egyházi műsor, melynek témája ezúttal a börtönmisszió. A 16 órai híreket a Köszöntő követi, majd 17.40-től a Napzártában összefoglaljuk a nap fontosabb eseményeit.

Az év utolsó vasárnapján hírekkel és sportösszefoglalóval indul a Pátria rádió műsora 8 órakor. A műsorajánlat után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a 2001-es év fontosabb politikai eseményeihez. Kilenc órakor református félórával jelentkezik Világosság című egyházi műsorunk, amelyben igét hirdet Zuti Sándor, vajáni lelkipásztor. Fél tíztől az operakedvelőket várjuk a készülékekhez, Mozart felülmúlhatatlan operáját, a Don Giovannit ismertetjük. Természetesen felcsendülnek a mű legszebb áriái is. 10 óra 5 perckor indul gyermek- és ifjúsági műsorunk, a Randevú Bartal Tímea szerkesztésében. A gyermekrészben kisiskolá-sok mondják el véleményüket a szilveszterről, majd folytatjuk beszélgetésünket a gyerekszínésszel, Gönczöl Péterrel. Az ifjúsági részben bemutatjuk Khéli Bálintot, aki a Szepsiben rendezett amatőr színjátszók fesztiválján a legjobb férfiszínésznek járó díjat kapta meg. Vujity Tvrtkót pedig első randevújáról és sok minden másról kérdezzük. A 14 órai hírek után kezdődő nyelvművelő műsorban folytatjuk a retorikai alapismeretekről szóló sorozatunkat. 15 órától az Életpályák című riportműsorban bemutatjuk Antal Júlia galántai pedagógust. Fél négykor kezdődik Hazai tájakon című néprajzi műsorunk. Ezúttal egyházi énekeket hallhatnak Serkéből. 16 óra öt perctől a Köszöntő szól, majd a 18 órai műsorzárást megelőzően, a Napzártában összefoglaljuk a nap eseményeit. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?