HATÁRON TÚLI MAGYAR KÖNYVEK KIADÁSÁNAK TÁMOGATÁSA

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (a továbbiakban: Minisztérium) pályázatot hirdet határon túli magyar könyvek kiadásának támogatására.
1.) A pályázat célja
A pályázat célja, hogy elsősorban a határon túl megjelenő, határon túli szerzők műveit támogassa a Minisztérium.
2.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (a továbbiakban: Minisztérium) pályázatot hirdet határon túli magyar könyvek kiadásának támogatására.

1.) A pályázat célja

A pályázat célja, hogy elsősorban a határon túl megjelenő, határon túli szerzők műveit támogassa a Minisztérium.

2.) Pályázatot nyújthatnak be

A pályázaton kiadók, kulturális műhelyek, egyházi szervezetek, alapítványok, társadalmi szervezetek vehetnek részt. Magyarországi kiadók csak közös (határon túli – magyarországi) kiadás esetén pályázhatnak olyan mű támogatására, mely az adott régiót érinti.

3.) Pályázati feltételek

Pályázni lehet a megmaradást szolgáló, a nemzeti önismeretet, a magyar kultúrát, történelmet, hagyományokat megörökítő eredeti kéziratok, tudományos és egyházi, kortárs szépirodalmi művek, valamint az elsőkötetes szerzők műveinek és kétnyelvű kiadványok megjelentetésének támogatására.

Magyarországi és határon túli kiadók közös kiadása esetében a pályázathoz mellékelni kell az együttműködési szerződést, melynek tartalmaznia kell a határon túli terjesztés biztosítását. A pályázatot a határon túli kiadó nyújtja be a régiónként meghatározott gyűjtőhelyekre.

A beérkezett kéziratokat, pályázatokat a helyi szellemi és könyvkereskedelmi igényeket mérlegelve az országonkénti szakmai tanácsadó testületek rangsorolják. A támogatásra nem javasolt pályázókat is ők értesítik ki 2002. március 15-ig, megjelölve az elutasítás okát. Az elutasítással szembeni felszólalásokat a NKÖM Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Főosztályának kell elküldeni, oly módon, hogy azok 2002. április 1-ig megérkezzenek a Minisztériumba.

A Határon Túli Magyar Könyvkiadás Tanácsa összesíti az egyes országokból beérkezett pályázatokat és elkészíti a végleges javaslatot. Döntést – az előkészítés alapján – a NKÖM Gazdálkodási Szabályzata szerinti kötelezettségvállaló hoz.

A Határon Túli Magyar Könyvkiadás Tanácsa által hozott döntés végleges, annak felülbírálatát kérni nem lehet.

A Minisztérium külön-külön szerződést köt a nyertes pályázókkal, amely az államháztartási törvény szerinti elszámolás feltételeit is tartalmazza. A 2002. évi támogatás csak olyan szervezetnek ítélhető meg, amelyik az előző évi támogatással a megadott határidőig elszámolt. A támogatás hatályát veszíti, ha a támogatott 3 hónapon belül nem tesz eleget a szerződéskötésnek.

A pályázat lebonyolítását a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Főosztálya végzi.

A pályázatnak meg kell felelnie a formai követelményeknek, tartalmaznia kell pontos költségvetést, gazdasági számításokat, valamint a szükséges mellékleteket.

A kiírásnak nem megfelelő, a hiányosan beküldött, a szükséges mellékleteket nem tartalmazó, illetve késve postára adott pályázatok nem kerülnek elbírálásra. A benyújtási határidő lejárta után hiánypótlásra nincs lehetőség, azonban a Minisztérium fenntartja magának a jogot, hogy a benyújtási határidő lejárta után is bekérhessen az elbíráláshoz szükséges bármilyen iratot a pályázóktól.

4.) A pályázat benyújtása

Az elkészült kéziratokat és a pontosan kitöltött pályázati adatlapokat 2002. január 31-ig (postára adás napja) kell benyújtani a gyűjtőhelyekre. A pályázatokat országonként a következő címre kérjük beküldeni.

Szlovákia: Nap Kiadó – 929 01 Dunaszerdahely, nám. Slobody 1203.A pályázati űrlap az országonként megadott címeken és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma ügyfélszolgálati irodáján szerezhető be, valamint lehívható a NKÖM honlapjáról (www.nkom. hu).

Az Országos Alkuratóriumoknak 2002. március 15-ig kell rangsorolva eljuttatniuk a pályázatokat a Határon Túli Magyar Könyvkiadás Tanácsához.

A döntés várható időpontja: 2002. április 15. A Minisztérium csak a nyertes pályázókat értesíti levélben, a támogatottak listáját a Minisztérium honlapján, valamint a helyi magyar nyelvű sajtóban teszik közzé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?