Hatalmas az érdeklődés Monet képei iránt a művész első kínai kiállításán

Sanghaj |

<p>Óriási érdeklődés mutatkozik a Sanghajban szombaton megnyílt első Monet-kiállítás iránt, amelyre már elővételben több tízezer jegy kelt el.</p>

Az Impresszionista mester: Claude Monet című tárlat a francia festő munkásságát bemutató első kiállítás a kelet-ázsiai ország szárazföldi részén, és a művész negyven eredeti képét, köztük a világhírű Vízililiom-sorozat egyes részeit vonultatja fel. Bár a tárlat főszereplője Monet, a mester munkái mellett más impresszionista festőktől származó tizenkét kép is látható. Valamennyi mű a párizsi Marmottan Múzeumból érkezett Sanghajba, a francia intézmény a birtokában lévő Monet-festmények felét küldte el Kínába.    A kiállítás része a Kína és Franciaország közötti diplomáciai kapcsolatok fél évszázaddal ezelőtti felvételének évfordulójáról való megemlékezéseknek.    A június közepéig megtekinthető tárlatnak a város központjában fekvő K11 bevásárlóközpont kiállítási terme ad helyet. Az érdeklődés a kínai közönség részéről hatalmas: a nyitás napján több százan vártak hosszú sorban órákig a belépésre, becslések szerint a nyitó hétvégén mintegy hétezren tekinthetik meg a képeket.     A rendezők az MTI kérdésére elmondták: az elmúlt hetekben több tízezer jegy kelt el elővételben, a kiállítás teljes időtartama alatt mintegy 200-300 ezer érdeklődőre számítanak. A látogatók számát biztonsági okokból naponta háromezer főre korlátozták - mondták el a szervezők.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?