Harry Potter világáról ír új filmet J.K. Rowling

<p>Harry Potter világáról, más főszereplőről szóló új film forgatókönyvén dolgozik J.K. Rowling, a varázslótanonc kalandjait elmesélő könyvsorozat világhírű szerzője.</p>

A film nem a Harry Potter-sorozat előzménye, nem is a folytatása, de ugyanabban a varázslóvilágban játszódik: Goethe Salamander alakját helyezi a középpontba. A történet hetven évvel Harry Potter kalandjainak kezdete előtt játszódik - mondta el csütörtökön Rowling.    Az ötlet a Warner Bros. filmkonszerntől származik. Rowling azonban saját elmondása szerint nehezen tudta elképzelni, hogy valaki más foglalkozzon a történettel, azért úgy döntött, maga írja meg a forgatókönyvet.    "Olyan sokáig éltem a saját fiktív univerzumomban, hogy erős késztetést érzek arra, hogy meg is védjem azt" - fejtette ki az írónő, akinek egyébként Goethe Salamander az egyik kedvenc karaktere.     Goethe Salamander a Harry Potter-könyvekben a Legendás állatok és megfigyelésük című iskolai tankönyv szerzője, így a készülő forgatókönyvnek és a filmnek is ez lesz a címe. Egyéb részleteket egyelőre nem közöltek.     A Harry Potter történetét feldolgozó nyolc film 2001 és 2011 között világszerte 7,7 milliárd dolláros bevételt hozott a mozikban a Warner Bros. stúdiónak. A könyvsorozat több mint 450 millió példányban kelt el világszerte.     Rowling legutóbb azzal keltett nagy feltűnést, hogy Robert Galbraith álnéven jelentette meg The Cuckoo's Calling (Szól a kakukk) című krimijét. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?