Három színidirektorral

Budapest. A Magyar Rádió Rt. és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány január 21-én rendezi meg a IX. Magyar Drámaíró Versenyt Veszprémben, amelynek ezúttal három színidirektor lesz a résztvevője – hangzott el tegnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Budapest. A Magyar Rádió Rt. és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány január 21-én rendezi meg a IX. Magyar Drámaíró Versenyt Veszprémben, amelynek ezúttal három színidirektor lesz a résztvevője – hangzott el tegnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Linka Ágnes, a rendezvény szerkesztője utalt arra, hogy az 1993-ban útjára indított programok során tartottak többek között gyermek- és ifjúsági színjátékíró, illetve tehetségkutató versengéseket is.

A magyar kultúra napja alkalmából Bodolay Géza, a kecskeméti Katona József Színház, Konter László, a békéscsabai Jókai Színház és Korognai Károly, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója vetélkedik, akik színpadra is állítják az általuk írt egyfelvonásost a Petőfi Színházban.

Az ötletadó cikket a hagyományok szerint a helyszínen húzzák ki a Magyar Nemzet című napilap aznapi írásai közül. A szerzőknek öt óra alatt kell elkészülniük a darabbal. Az újdonságok bemutatásában közreműködnek a veszprémi Petőfi Színház társulatának tagjai. A játékban részt vesz majd az igazgató-író együttesének egy-egy művésze, valamint a fellépők között lesz Pásztor Erzsi, Meszléry Judit, Kubik Anna, Tallós Rita, Lippai László, Székhelyi József és Sztankay István.

A szokásos időben felgördül a függöny a közönség és a szakmai zsűri előtt Thalia veszprémi otthonában.

A bírálóbizottság tagjai között van Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnöke, Mendreczky Károly, a Magyar Televízió Rt. elnöke, Hernádi Gyula író, Cs. Tóth János, a Móra Ferenc Könyvkiadó Rt. vezérigazgatója és Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.

A IX. Magyar Drámaíró Verseny is díjkiosztással zárul. Jutalmazzák a leggyorsabb szerzőt, kiosztják a zsűri és a közönség díját, valamint a legjobb női, valamint férfi színésznek járó elismerést.

A rendezvényhez idén is társul a helyszínen készült karikatúrákat bemutató tárlat. Az események összefoglalóját a Petőfi adón február 25-én, az Éjfél után című műsorban hallhatják az érdeklődők, és filmet forgat a játékos versenyről a Magyar Televízió Rt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?