Hangellenőrmustra - szigeti tudósítónk jelenti

Budapest |

<p>A Sziget sajátos időszámítása szerinti harmadik nap, a péntek jön most részletesebben, de előbb még megosztanék Önökkel egy szerdai élményt. Jelentem: éjjel láttam egy valódi hangellenőrt. Nem volt nehéz felismerni, a szigorú tekintetű fiatalember pólóján ugyanis "Sziget- Hangellenőr" felirat virított, kezében adóvevő, fülében pedig fülhallgató volt. A Sayag Jazz Machine koncertjén figyelhettem meg őt munka közben.</p>

A jazz-sátor felé gyalogolva sokunkan felmerült a kérdés, hogy vajon miért száműzték ezt a tavaly még remek helyen felvert sátrat az isten háta mögé, a metál-sátor egykori helyére. Nos, a hangellenőr megadta a választ. A nehéz fémzenekarok ugyanis akkora dübörgést rendeztek, hogy zajuk Újpestig hallatszott, a  békés polgárok nagy bosszúságára. Ezért a szervezők kitalálták, hogy a csendesebb, disztingváltabb dzsesszisták cseréljenek helyet a metalistákkal. Az eredmény nyilván mérhető, és hát mérték is, sőt az sem véletlen, hogy a dzsesszt a technóval összeeresztő zseniális francia csapat koncertjén kellett hangellenőrt küldeni a helyszínre. "Egy újabb érdekes adat" - mondaná Galla Miklós, de ő idén nincs kint a Szigeten.  A péntek estére meghirdetett Carl Cox szintén nem lesz kint, úgyhogy aki kizárólag az acid house veterán DJ-je miatt kelt volna útra, lógó orral otthon maradhat, vagy meg kell elégednie a brit John Digweed szettjével. Carl Cox egyébként családi okokra hivatkozva mondta le fellépését, nagyon sajnáljuk a dolgot, és drukkolunk, hogy mihamarabb sikerüljön kibékülnie az asszonnyal.  Ugyanaznap, azaz ma este valósul meg a szigeten a Nagy Rock and Roll Svindli: színpadra lép a Sex Pistols. Erre nincs poénom, szorongva várom, mit produkálnak tinédzserkorom  ikonjai, lerombolják-e maradék illúzióimat azzal kapcsolatban, hogy a punk nem halott, avagy végleg eltemetik, szórakoztatóipari termékké silányítják. Nemrég felléptek egy szlovákiai fesztiválon is, de direkt nem olvastam a kritikákat, hogy semmilyen irányba ne befolyásoljanak, és csak a fülemre hagyatkozhassak, mint denevér a cseppkőbarlangban. Más. Nem tudom, mióta tekintik a Transglobal Underground-ot világzenének és miért nem jutottak fel idén a nagyszínpadra, ahol egyébként már játszottak, de kár logikát keresni a műsorstruktúrában, hiszen a Sziget legtávolabbi csücskében békésen megfér egymás mellett a folk-punkos Leningrad és az afrikai zenészek, a Muzsikás és a dub-reggae félisten Lee "Scratch" Perry. Nos, kedvenc brit Ázsia-kutatóim ismét a varázslatos hangú Natacha Atlas-szal turnéznak, tényleg hiányzott nekünk, amikor egy időben nem volt velük. Utánuk ugyanott Mory Kante ünnepli a Yeke-Yeke című világsláger kerek évfordulóját. Aki akar, ünnepeljen vele.  (Juhász Katalin)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?