Gyógyszer nélkül

Fájdalmas menstruáció jeligére: „23 éves vagyok, havonta visszatérő problémám a menstruációt kísérő fájdalmas görcsök. Mivel a klaszszikus gyógyszerekből mára kiábrándultam, kérdésem a következő: tudna-e ajánlani olyan természetes és hosszú távon is hatásos fájdalomcsillapító, illetve -megelőző módszert (tornagyakorlatok, életmódbeli tanácsok, bizonyos ételek-italok fogyasztása), ami elviselhetővé tenné azokat a napokat is?”

A nagyon fájdalmas menstruáció (Dysmenorrhoea) az az állapot, amikor a ciklus rendben van, de nagyfokú fájdalom kíséri. Kétfajta fájdalmas menstruáció létezik: a) mert ilyen alkatú a nő, elődeitől ilyen géneket örökölt, kóros jelenség nincs, b) a méhizomzat és a méhnyálkahártya betegségei miatt. Mindkét esetben szükséges a szakorvosi kivizsgálás, nehogy a természetgyógyászati tevékenységgel elhanyagoljuk a komoly betegségek diagnosztizálását és gyógyítását. Igen, vannak olyan gyógynövények, amelyek segítenek a fájdalmas tisztulásnál, de előtte más is kell. Azok a nők, akik genetikailag úgy vannak beprogramozva, hogy az adott állapotban nagy fájdalmaik vannak, erre az 1-2 napra vegyenek ki szabadságot, és otthon éljék át a rossz napokat. A fitoterápia a következő gyógynövényekkel segíthet: a majoránna, a kakukkfű, a libapimpó, a fehér ürömfű, a kamilla, a cickafarkfű, a köménymag, a pásztortáska, a fehér árvacsalán, a citromfű, a macskagyökér, és ha még ezek sem segítenek, akkor kivételesen meg van engedve a vérehulló fecskefű teája, de itt feltétlenül szükséges az adagok betartása. A gyógyszerkönyvek szerint az egyszeri adag 0,5–1,0 gramm között ingadozik, az kb. 1 kávés- vagy 1 teáskanálnyi. És ezt csak kétszer szabad naponta alkalmazni, mert erősen mérgező növényről van szó. A megadott adagokban viszont a mérgek meg vannak szelídítve.

Az enyhébb fájdalomnál sokat segít az alábbi erős fájdalomcsillapító tea:

1.: 100 g majoránna, 100 g libapimpó, 100 g kakukkfű, 100 g fehér ürömfű. E keverékből egy evőkanálnyi mennyiséget 2,5 dl vízben 15 percig áztatunk, majd leszűrjük. Naponta 2-3-szor, 15 perccel étkezés előtt 2,5 decit iszunk belőle üresen.

2.: 100 g macskagyökér, 50 g köménymag, 40 g édeskömény, 20 g citromfű, 100 g angyalfűgyökér. A tea elkészítése és adagolása azonos az elsőével.

A teakeverékekben a majoránna fájdalomcsillapító és görcsoldó, a libapimpó csökkenti a vérzést, és fokozza a majoránna fájdalomcsillapító hatását. A kakukkfű segít csökkenteni a fájdalmat, a fehér ürömfű pedig potenciálja ezt a hatást. A macskagyökér csökkenti a feszültséget és a fájdalmat, az édeskömény és a kömény görcsoldók, a citromfű fokozza a fájdalomcsillapító hatást, az angyalfű pedig csökkenti a fájdalomérzetet.

A következő lépés az, hogy az eddig említett gyógynövénykivonatokat tartalmazó BIO krémet mindennap 2-3-szor masszírozzuk 15 percig az alhasra. Ez szintén segít a fájdalomcsillapításban.

De még valami mást is kell tennie annak, aki ilyen fájdalmas menstruációtól szenved. Akinek rossz az emésztése, annak általában nem működik úgy a nyirokhálózata, ahogy kellene, és a káros anyagok eldugaszolják ezt a nyirokkeringést. Ez azt jelenti, hogy ha visszaállítjuk a szervezet belső rendjét egy komplex testi-lelki méregtelenítő-tisztító kúrával, akkor tisztulásnál csökkennek a fájdalmak, és kibírhatóvá tesszük a rossz napokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?