Gasztrometál – ez a Hope Red

Pered |

<p>Három éve alakult meg a Hope Red zenekar. Júliusban bemutatták a TRACK#6 című dalukhoz készült videoklipet, amelyet önerőből rögzítettek. A zenekar tagjai szerint az egyedi hangzást, amely csak a Hope Redre jellemző, pár év alatt sikerült kiépíteni.&nbsp;Nagy hatással volt rájuk Gordon Ramsay, Heston Blumenthal vagy Jamie Oliver.</p>

A Domján Kristóf, Laczkó Sándor és Szakál András alkotta formációhoz egy évvel később csatlakozott Szabó Ádám. A zenekar bemutatkozó dala, a Sötét szél (Track#1) 2014 nyarán jelent meg. 2015-től énekes nélkül, instrumentálisan játszik a zenekar. „Sajnos még nem találtuk meg az új énekesünket, még mindig keressük” – mondta Szakál András, a zenekar basszusgitárosa. „Olyan énekest keresünk, aki teljes értékű hangszerként tud bánni a hangjával. Még nem találtunk ilyen zenészt, de megerősíthetjük, ének nélkül sem unalmasak a koncertjeink” – szögezte le Laczkó Sándor, a Hope Red egyik gitárosa.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"155085","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A zenekar zenei stílusát nehéz meghatározni. Szerintük az alternatív zene valamelyik ágába tartoznak. „Alapvetően a groove-okra építünk, de visszatérő elemek a poliritmusok, a shimmerek, a tiszta gitárok és a 8 húros riffek. Magunkat csak gasztrometálként, lakodalmas space mulatós ambidjentként vagy post-gay indie popként határozzuk meg. Nagy hatással volt ránk Gordon Ramsay, Heston Blumenthal vagy Jamie Oliver” – nyilatkozta a gitáros. „Szeretjük a füstös ízeket a gasztronómiában és a zenében is. Akkor jó, ha érződik a kardamom és a gyömbér íze is, a dallamokban legalábbis” – mondta Szabó Ádám, a zenekar gitárosa. A fiúkat a zene mellett az evés és a főzés motiválja és köti össze. A zenekar minden tagjának több állása van egyszerre, vagy professzionális szinten végzi a hobbiját, ezért nem egyszerű összehozni a próbákat.

A Hope Red performanszairól lett híres az interneten, készültek már választási kampánnyal az egyik tavaszi koncertjükre, vírusvideókkal, kóstolókkal: Zsuzsimama-féle fokhagymás pogácsát is osztogattak már a koncerteken.

A Hope Red egy hónappal ezelőtt mutatta be a Track#6 című dalához készült videoklipet. A dalt Szabó Ádám GILA stúdiójában vették fel, Ádám végezte a keverést és maszterelést is. A forgatás zenekari és történeti részeit három-három óra alatt felvették, a feldolgozás közel egy hónapig tartott „Örülök, hogy végre ilyen emberekkel zenélek. Lehet velük dolgozni, a stúdiózás is simán ment. Nem kellett semmilyen trükköt alkalmaznom ahhoz, hogy jobb zenésznek tűnjenek a felvételen. Amit hallotok a dalban, azt úgy vettük fel, ezek vagyunk mi” – mondta Szabó Ádám.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"245228","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A Hope Red első EP-je a jövő év elején, a következő dal és a videoklip télen jelenik meg. „Egyelőre annyi biztos, hogy komolytalanabb lesz az első kettőnél és új (szak)embereket is bevonunk a forgatásba” – mondta Laczkó. A formáció legközelebb október hetedikén a komáromi RÉV-ben áll színpadra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?