Galéria az egyetemen

Kassa. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő kassai Műszaki Egyetem hamarosan kiállítótermet nyit az intézmény aulájának szomszédságában. Az eddig kihasználatlan hallban az egyetem legfiatalabb karán tanuló diákok kapnak teret.

Kassa. Az alapításának 50. évfordulóját ünneplő kassai Műszaki Egyetem hamarosan kiállítótermet nyit az intézmény aulájának szomszédságában. Az eddig kihasználatlan hallban az egyetem legfiatalabb karán tanuló diákok kapnak teret. A művészeti kar építészeti, képzőművészeti és ipari formatervezési tanszéke egyenlő arányban osztozik majd a termen, a hallgatók saját munkáik kiállítása mellett arra is lehetőséget kapnak, hogy vendégtárlatokat szervezzenek, azaz bekapcsolják az új galériát a város képzőművészeti vérkeringésébe. Az ünnepélyes galériaavató október 17-én lesz a Letná utca 9. szám alatt. Az első tárlat kurátora Lukács Zsolt, a kar dékánhelyettese elmondta, hogy a nyilvánosság elé kerülő anyagot az egyes tanszékek vezetői válogatták, így grafikák, festmények, szobrok, fotók, illetve épülettervek és -makettek egyaránt helyet kapnak a tárlaton. „Ez a galéria is része az egyetemen nemrég elkezdett humanizációs folyamatnak. Az épület belső terein, az iskolai környezeten már most látszik, hogy ezek között a falak között művészeti képzés is folyik. Remélem, a galéria élénk kulturális élet színterévé válik, és nem csupán az itt tanulók, hanem a város lakossági is örömét leli majd benne.” – mondta Lukács Zsolt. A kassai Műszaki Egyetem Művészeti Kara 1998-ban jött létre és 2001-ben akkreditálták.

Az oktatók között neves képzőművészeket és építészeket találunk. A művészeti tanszék kilenc tanára a galériaavató előtt egy nappal, jövő szerdán mutatkozik be közös tárlaton a Kelet-szlovákiai Galéria Erzsébet utcai kiállítótermében, ugyancsak az ötvenéves évforduló alkalmából. ĺgy nem csupán a tanárok nézhetik meg hallgatóik munkáit, hanem a diákok is elleshetnek egy-két szakmai fortélyt neves oktatóiktól. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?