Gálaesttel emlékeznek vasárnap Kaszás Attilára Zsigárdon

Zsigárd |

<p>XVIII. alkalommal rendezik meg hét végén a Zsigárdi Napokat a mátyusföldi településen. A rendezvényt idén a Kaszás Attila Jótékonysági Gála koronázza meg, amelyen jeles magyarországi és szlovákiai művészek tisztelegnek az öt évvel ezelőtt elhunyt színész előtt.</p>

A június 15. és 17. között sorra kerülő rendezvényen igazán színes program várja a látogatókat, a könnyűzene, a népzene, a sport és a művészetek kedvelőit is. Pénteken reggel gyermek horgászversennyel és vetélkedőkkel indul a program, majd délután ötkor régi idők tűzoltóeszközeiből összeállított, nem mindennapi kiállítás nyílik a Kulturális Közösségi és Tájékoztató Központban (KIC). Ezt követően a helyi óvodások és iskolások lépnek fel, majd a tavaly alakult Pedro Rock Band zenél. Este Bikini-koncert lesz, a pénteki programot Jolly és Suzi zenés műsora zárja.

Szombaton Csémy Éva üvegmandaláiból, festett üvegtárgyaiból nyílik kiállítás a kultúrházban. A község önkormányzata és az erdélyi Szék település közt szombaton kerül sor az ünnepélyes együttműködési szerződés aláírására. Este hattól a testvértelepülések – Viszák, Ugod, Petesháza folklórcsoportjai lépnek színpadra, este fél tízkor pedig az Ismerős Arcok zenekar ad koncertet. Vasárnap ünnepi istentisztelettel kezdődik a program, ekkor áldják meg a felújított orgonát és a harangokat. Délután Gál Tamás és a Csavar színház mutatja be az Ember című darabját.

A gyerekeket szombaton kézműves foglalkozások várják a templom előtti téren és az iskola előtt, vasárnap ugrálóvárnak és a Langaléta Garabonciások műsorának örülhetnek a kicsik. Újdonságnak számít, hogy a rendezvényen zsigárdi rétest, peredi és szőgyéni díjnyertes borokat lehet majd kóstolni.

A rendezvény vasárnap este, a fél kilenckor kezdődő jótékonysági gálával ér véget a szabadtéri színpadon, kedvezőtlen időjárás esetén a kultúrházban. „Kaszás Attila halálának ötödik évfordulóján mindenképp szerettem volna ismét életre hívni a jótékonysági gálát. Az álalunk megszólított művészek nagyon szívesen vállalták a közreműkö-dést. Az összegyűlt adományokat a Kaszás Attila Alapítvány javára fordítjuk, amely a színész hagyatékát hivatott ápolni különböző rendezvényekkel. Az alapítvány támogatja a színész által a községnek ajándékozott tájház felújítását is, valamint Attila gyerekeit” – nyilatkozott Kiss László, a KIC vezetője. A gálaesten többek között fellép Derzsi György, Emmer Péter, Huzella Péter, Gál Tamás, Kováts Adél, Makrai Pál, Oberfrank Pál, Olasz István, Rák Viktória, Szarvas József, Udvaros Dorottya és a Kossuth-díjas Szarka fivérek.

Az Új Szó a rendezvény médiatámogatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?