Freddie, Borat és Harry Potter

<p>Még mindig nem tudni, ki játssza Freddie Mercuryt abban az életrajzi filmben, amelyet idén kezdtek forgatni, és amelynek bemutatóját jövő tavasszal tervezik. Információink szerint a munkálatok nyáron leálltak.</p>

. Az első hírek arról szóltak, hogy Sacha Baron Cohen kapta meg a Queen-frontember szerepét. Cohen azonban visszaadta a szerepet, és hogy a kép még színesebb legyen, Daniel Radcliffe neve is felmerült a főszerep új várományosaként.

A Queen két tagja, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos már tizenöt évvel ezelőtt célozgatott arra, hogy egy életrajzi filmmel szeretnének tisztelegni Freddie Mercury emléke előtt, sőt szívesen lennének a film társproducerei. Az ötletre a Sony Pictures stúdió csapott le, a nagy egymásra találást hosszas és aprólékos egyezetések követték, végül May és Taylor a társproduceri teendők mellett tanácsadói minőségben asszisztálhatott a forgatókönyv megírásánál. A szerződésben az állt, hogy a rendezőt a stúdió választja ki. Az a Stephen Frears kapta a feladatot, aki A királynő (The Queen) címmel hét évvel ezelőtt Oscar- és Golden Globe-díjas filmdrámát forgatott. Ezt a poént még lenyelték volna Taylorék, amikor azonban a stúdió a Borat szerepében elhíresült brit komikust, Sacha Baron Cohent szemelte ki a főszerepre, méghozzá casting nélkül, elkezdődtek a viták a Queen-tagok és a Sony között.

May és Taylor olyannyira ellenezte azt, hogy Cohen alakítsa Freddie Mercuryt, hogy szó szerint kiutálták őt a filmből. Így a színész végül „közös megegyezéssel”, művészi jellegű nézeteltérésekre hivatkozva távozott. A Nyomorultak filmváltozata óta tudjuk, Cohen azon igyekszik, hogy drámai szerepek megformálására is alkalmas színésznek tartsa őt a szakma. Freddie szerepét komoly kihívásnak tartotta, és karcos, realista, saját megfogalmazása szerint „szeplős” karaktert szándékozott megformálni. Ez a felfogás azonban nem tetszett a Queen-tagoknak. „Szeretnénk, ha a nézők meghatódnának a filmen” – mondta Roger Taylor a New Musical Expressnek, hozzátéve, hogy nem lenne jó, ha Sacha Baron Cohen „viccet csinálna” a projektből. A komikus erre állítólag vérig sértődött és vette a kalapját.

Elemzők szerint inkább arról lehet szó, hogy a sok fergeteges vígjáték hatására a nézők önkéntelenül is mosolyogni kezdenek, amint meglátják Cohent a vásznon, és ez nem használna a Mercury-filmnek. Még akkor sem, ha a színész tényleg komolyra venné a figurát és drámai alakítást nyújtana.

A nyári botrány után egy hónappal terjedt el a hír, hogy sikerült új főszereplőt találni a megrekedt produkcióba. Egy brit bulvárlap a stábhoz közeli forrásokra hivatkozva világgá kürtölte a nevet: Daniel Radcliffe, a világsikerű mesefilm-sorozat Harry Pottere, aki szintén ki szeretne törni saját „kalodájából„, huszonnégy évesen végre komoly szerepekre vágyik. A Sony szakembereit állítólag annyira lenyűgözte Radcliffe a meleg költőzseni, Allen Ginsberg szerepében (Kill Your Darlings, 2013), hogy ideális Freddie-nek tartják őt.

A hírre „felrobbant” az internet: a közösségi oldalakon valóságos átok-gyilok hadjárat indult Radcliffe ellen, aki nemrég cáfolta, hogy megkeresték volna ezzel az ajánlattal. „Mindenkinek igaza van, aki azt írja a neten, hogy abszolút rossz választás lennék a szerepre. Tényleg alkalmatlan lennék rá. Ha arról pletykálnának, hogy én fogom játszani Iggy Popot egy filmben, arra azt mondanám, hűha, szívesen megpróbálnám, biztos jó buli lenne! De Freddie Mercury?! Nem. Higgyék el, azt sem tudom, ki a film rendezője”.

Cohen nyáron azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a produkció leállt, ami semmi jóval nem kecsegtet. Raádásul „Borat” távozása után Peter Morgan forgatókönyvíró, a rendező régi harcostársa is bedobta a törölközőt: nem kíván tovább dolgozni a filmen. A BBC viszont úgy tudja, folytatódik a munka. Csak az nem világos, kikkel és meddig még...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?