Fontos, hogy egyedit nyújtsanak

Budapest |

<p>Még nem készült el a végleges statisztika, de annyit már most tudni lehet, hogy idén kevesebben voltak a Sziget fesztiválon, mint tavaly – mintegy 380 ezren.</p>

Gerendai Károly főszervező szerint a jubileumi, huszadik fesztivál ennek ellenére nyereséges lesz. Ez főleg annak köszönhető, hogy idén kevesebb pénzt költöttek a rendezvényre.

A hetijegyek többségét külföldiek vásárolták meg, a napijegyekből pedig a hazaiak vettek többet, ami azt jelenti, hogy a magyarok zöme csak egy-két napra érkezett. A válság, illetve egyéb gazdasági tényezők mellett a konkurenciaharc is nehezíti a szervezők dolgát, Európában ugyanis lassan túlkínálat mutatkozik fesztiválokból. Az időpontátfedések miatt a látogatónak választani kell, azaz élesedik a verseny ezen a területen. Sokan elvérezhetnek, ha elszámolják magukat, illetve azok a fesztiválok lesznek életképesek, amelyek valami egyedit is nyújtani tudnak a látogatóknak a zenei programok mellett. Ezért kezdték el idén megújítani, átrendezni a hét hektáron elterülő Sziget bizonyos helyszíneit. Különleges óriásszobrok, lampionerdő, valamint használatba vehető képzőművészeti alkotások, térelemek is színesítették a látványt.

Péntek délután háromtól nagy volt a „készültség” a Sziget bejáratánál: a hatmilliomodik látogatót várták a szervezők. Fél négykor egyszerre ketten léptek a pénztárhoz, a veszprémi Széles Fruzsina egyetemista és barátnője, Katanics Kata. Mivel együtt álltak sorba jegyért, Gerendai Károly úgy döntött, mindketten megérdemlik az örökös bérletet. A két lány egyébként tavaly járt először a Szigeten, és annyira megtetszett nekik a rendezvény, hogy már akkor elhatározták: minden évben ott lesznek. Mostantól ezt ingyen tehetik meg, méghozzá „életük végéig”.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?