Földalatti bunkerbe zárva dolgoztak az új Dan Brown-könyv fordítói

Róma |

<p>Egy hónapja fejezték be munkájukat Dan Brown új, Inferno című könyvének fordítói, akik a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett, föld alatti bunkerban készítették el a fordításokat.</p>

A világszerte május 14-én megjelenő könyv fordítását hat hét alatt végezték el Olaszországban, egy földalatti bunkerban fegyveres őrök felügyelete mellett. A Spanyolországból, Franciaországból, Németországból, Brazíliából és Olaszországból származó fordítókat minden reggel hoteljeikből szállították a Mondadori kiadó milánói épületébe - írja a Tv Sprrisi e Canzoni című olasz magazin.

Ott aztán minden személyes kommunikációra alkalmas eszközt elvettek tőlük. A számítógépeket, amin dolgoztak, lecsavarozták és korlátozták rajtuk az internethasználatot. A kéziratokat esténként fegyveres védelem mellett egy páncélterembe zárták. A fordítók a bunkeren kívül kizárólag a kávézó és a menza területére léphettek be, ahol azonban természetesen nem mesélhettek a kiadó többi dolgozójának arról, mit csinálnak az épületben.    Dan Brown weboldalán idéz egy finn televíziós csatornát, amely a második, hasonlóan titkos és biztosított londoni "fordítóbörtönről" számol be. A fordítókat természetesen szerződésük szerint a legszigorúbb titoktartási kötelezettségek kötik.    Egy titok azonban már kiszivárgott: a könyv megjelenésének dátuma, május 14. Dan Brown új könyvét a Doubleday kiadó négymillió példányban jelenteti meg az Egyesült Államokban, Angliában ezzel egy időben jelenik meg a Transworld Publishers-nél, amely a The Random House-csoport tagja.     A könyv Dante pokoli utazásának titkait fedi fel. Főhőse a korábbi Dan Brown-regényekből megismert Robert Langdon lesz, a Harvard szimbólumkutatója, aki A Da Vinci-kód című, világhírűvé vált kötet mellett szerepelt az Angyalok és démonokban, valamint az Elveszett jelképben is.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?