Filmfesztiválon debütál a Pressburg sorozat

dd
Nagyszombat |

A június 5–9. között Nagyszombtban megrendezérsre kerülő June Film Festen debütál az első szlovákiai magyar tévésorozat, a Pressburg – tudtuk meg Molnár Csaba rendezőtől.

A sorozat első két epizódját június 7-én, azaz pénteken 16.30-kor vetítik a Malý Berlin kulturális központban. Az Aký seriál? szekciót az idei év legígéretesebb hazai gyártású sorozatainak pilot epizódjaiból állították össze a fesztivál közönsége számára. Az új rendezvény nem kimondottan művészfilmekre koncentrál, hanem a széles közönséget szeretné megszólítani. „Olyan filmeket tűztünk programra, amelyek nemcsak értékesek, hanem a nagyközönség számára is vonzóak. Igyekeztünk lehetőséget teremteni az új filmek bemutatkozására, illetve szeretnénk ízelítőt nyújtani a származási ország közönségsikereiből” – mondta Peter Nágel programigazgató, aki szerint a kínálat így a komolyabb és a könnyedebb műfajok kedvelői számára is csábító lesz. További részleteket a következő címen tudhatnak meg: https://junefilmfest.sk/en/

A Pressburg sorozatot idén ősszel tűzi programjára a szlovák televízió 2-es csatornája. A női főszereplő, Anna Jakab Rakovská nemrég nagy sikert aratott a Markíza televízió Let's Dance című műsorában, ahol a fődíjért versenyzett a döntőben. A férfi főszereplő a komáromi származású Matusek Attila, a sorozatnak magyarországi szereplője is van Csuja Imre személyében. 

A történet egy szlovákiai magyar fiatalemberről szól, aki egy kisvárosból érkezik Pozsonyba, és fokozatosan egyre otthonosabban érzi magát a fővárosban, de az új és a régi identitása harcol egymással.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?