SOROZATDARÁLÓ: Tíz éve keresi az édesanyja gyilkosát

SOROZATDARÁLÓ: Tíz éve keresi az édesanyja gyilkosát

Barbara Hamburgot 2010-ben gyilkolták meg különös kegyetlenséggel a háza ajtajában. Az ügyben a rendőrség elakadt, de Barbara fia, Madison most egy dokumentumfilm-sorozatban próbálja megoldani a rejtélyt.

Az HBO-n látható Middle Beach-i gyilkosság bizonyos szempontból illeszkedik a mai true crime doksis trendekbe, ugyanakkor ki is lóg onnan. Bár a tragikus eset megtörténte idején 18 éves Madison Hamburg azzal a szándékkal áll neki a filmkészítésnek, hogy megoldja a rejtélyt, az évek során legalább ilyen fontossá vált számára az is, hogy a film segítségével jobban megismerje az édesanyját és az édesapját. Ahogy azt az első részben elmondja, gyerekként a szüleinkre még más szemmel nézünk, és igazán csak felnőve tudunk rájuk úgy tekinteni, mint bármelyik másik emberre, ilyenkor tűnnek fel számunkra jobban a gyarlóságaik, de akár bizonyos értékeik is. Az élet azonban az anyja halálával ezt a lehetőséget elvette tőle, ráadásul mivel az apja lett az eset egyik fő gyanúsítottja, aki emiatt elköltözött és új életet kezdett, ő is kimaradt a fiú életéből. A filmezés azonban kiváló alkalmat nyújtott ahhoz, hogy a rokonokkal és ismerősökkel elbeszélgethessen a szüleiről, sokszor olyan oldalukat ismerve meg, amilyenről még csak sejtése sem volt korábban. Persze önmagában egy sebzett lelkű huszonéves szülei még nem lesznek izgalmasak még akkor sem, ha egyiküket meggyilkolták, csakhogy, mint kiderül, annyi sötét titkuk volt, aminek láttán a legagyafúrtabb hollywoodi forgatókönyvírók is csak csettinteni tudnának, és azon se csodálkoznánk, ha hamarosan átírnák tévésorozattá a família rettenetes kálváriáját.

A Middle Beach-i gyilkosság leginkább a személyességével tűnik ki a többi hasonló true crime doksi tengeréből. A családtagokkal folytatott interjúk olykor zavarba ejtően őszinték, és amikor Madison megkérdezi egy-egy családtagjától, hogy „Volt valami közöd édesanyám meggyilkolásához?”, az mindig rendkívül erős pillanat. Ráadásul végig ott van a felszín alatt Madison félelme attól, hogy amikor a rokonai majd viszontlátják magukat a sorozatban, sokan soha többé nem akarnak szóba állni vele, és szétszakíthatja ezt az amúgy is viharvert családot. A négy epizód (semmi időhúzás nincs benne, tökéletes ez a hossz) azonban nemcsak családi drámaként, hanem krimiként is elsőrangú: gyakorlatilag minden részben más lesz gyanús a családból, Madison apjától a nővérén át a nagynénjéig mindenkiről kiderül, hogy lett volna indoka a szörnyű tett elkövetésére. De A Middle Beach-i gyilkosság abban a legjobb, hogy megmutatja, milyen sebeket hagy az ember lelkén egy megoldatlan, számos kérdést maga után hagyó haláleset, és miért olyan nehéz ezzel együtt élni egy családban, ahol szinte mindenki mocskos kis titkokat őriz. A második részben például Madison egy egészen elképesztő piramisjátékot tár fel, aminek az anyja is aktív tagja volt, és ami szintén vezethetett ahhoz, hogy végeztek vele. Sokat elmond egy sorozatról, hogy sajnáljuk, amikor véget ér, és itt most ez történt. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?