FILMEK A HÉTEN

Vodka Lemon
Marsbeli tájon járunk, melyen mintha egy atomcsapás söpört volna végig, egy egykor volt civilizáció lepusztult, berozsdásodott, szétmállott relikviái szegélyezik utunkat.

Vodka Lemon

Marsbeli tájon járunk, melyen mintha egy atomcsapás söpört volna végig, egy egykor volt civilizáció lepusztult, berozsdásodott, szétmállott relikviái szegélyezik utunkat. Eme sivár, hótól borított kaukázusi világ egyik picinyke kurd falujában él a feleségét elvesztett, fiai által elhagyott Hamo, a Vörös Hadsereg nyugalmazott tisztje. A film az ő és a hozzá hasonlóan elveszett emberek boldogságkeresésének krónikája egy végletesen abszurd logika által irányított világban.

Vodka Lemon, színes, francia–olasz–svájci film 2003, 84 perc, R.: Hiner Saleem, Szereplők: Lala Sarkissian, Romen Avinian, Armen Marutyan, Astrik Avaguian, Ivan Franek

Swimming Pool

A sikeres angol bűnügyi regényszerző kiadójától kölcsönkapja annak franciaországi házát. Az idilli környéken fekvő, romantikus helyszínen minden nagyszerűen indul, mígnem egy váratlan pillanatban a házban megjelenik egy viharos természetű, visszafogottnak és diszkrétnek egyáltalán nem nevezhető fiatal hölgy, aki állítólag a ház tulajdonosának lánya. Az írónő kezdeti felháborodását és rosszallását lassanként felváltja a különös és kihívó viselkedésű lány iránti érdeklődés, s lépésről lépésre kifejezetten az írás, az új könyv ihletforrásává válik a kielégíthetetlen szexuális étvágyú fiatal lány.

Swimming Pool, színes, francia–angol film 2003, 102 perc, Rendezte: Francois Ozon, Szereplők: Charlotte Rampling, Ludivine Sagnier, Charles Dance, Jean-Marie Lamour, Marc Fayolle

Hideghegy

A történet Észak-Karolinába, a festői szépségű Cold Mountain városkába visz minket el, ahol a legrosszabbkor szeret egymásba a szép Ada (Nicole Kidman), a pap lánya és Inman (Jude Law), a becsületes farmerfiú, mert a háború elszakítja őket egymástól, és mindketten megjárják a maguk poklát mielőtt viszontláthatnák egymást. Inman háromévi céltalan öldöklést megjárva, súlyos sebesülésből lábadozva dönt úgy, hogy hazaszökik, ám a hosszú úton ezer kegyetlen próbán kell átesnie. Magára maradt, minden vagyonát elvesztő kedvese sem számíthat semmi jóra – hisz mit tehet egy védtelen nő a háború forgatagában?

Cold Mountain, 2003 színes, feliratos am. történelmi dráma, 155 perc, R.: Anthony Minghella, Fsz.: Jude Law, Nicole Kidman, Brendan Gleeson, Donald Sutherland, Renée Zellweger

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?