FILMAJÁNLÓ

A hazugsággyáros
1998-ban a rendkívül ígéretes, tehetséges fiatal újságírót, Stephen Glasst (Hayden Christensen) váratlanul elbocsátják a nagy hírű amerikai hetilaptól, a The New Republic-től. Hank Heaven címen közölt írása alapján, a lap új főszerkesztője (Peter Sarsgaard) gyanakodni kezd.

A hazugsággyáros

1998-ban a rendkívül ígéretes, tehetséges fiatal újságírót, Stephen Glasst (Hayden Christensen) váratlanul elbocsátják a nagy hírű amerikai hetilaptól, a The New Republic-től. Hank Heaven címen közölt írása alapján, a lap új főszerkesztője (Peter Sarsgaard) gyanakodni kezd. Vajon mennyi igazság van ebben a cikkben és a többi, Glass által eddig szállított írásban, amelyeket a 25 éves zsurnaliszta nemcsak a The New Republic-ban jelentetett meg, hanem olyan neves lapokban is, mint a Harper’s, a George vagy a Rolling Stone? A film ennek a briliáns és nagy karrier előtt álló újságírónak a pokoljárását mutatja be, valamint azokat az eseményeket, amelyek leleplezéséhez vezettek.

A Shattered Glass reflexió a média szerepéről, az igazságról, az újságírói etikáról és a sajtó hiteléről. Szinte dokumentarista pontossággal tárja fel az események hátterét, és arra késztet, hogy elgondolkodjuk: vajon a hírek, amelyeket nap mint nap olvasunk, valóban megfelelnek-e az igazságnak, vagy egy cím, egy cikk, egy újságíró neve mögött is csak egy ember áll, saját gyöngeségeivel, sebezhetőségével, sikerre törekvő ambíciójával.

A hazugsággyáros (Shattered Glass), amerikai dráma, 2003, 99 perc. Rendező: Billy Ray. Szereplők: Hayden Christensen, Hank Azaria, Steve Zahn, Peter Sarsgaard.

A sötétség krónikája

A mozis folytatások állatorvosi lovának nem kell mindig háromlábúnak lennie: van, mikor egyikkel-másikkal derbit lehet nyerni. A Pitch Black második része is ilyen szerencsés csillagzat alatt született fajta. Öt év telt el a Pitch Black vérgőzös eseményei óta. Riddick nyakában egy világegyetemre való fejvadász, Han Solo és Boba Fett rokonai lihegnek. A fejére kitűzött vérdíjat kiváltandó Riddick a Helion Prime bolygóra utazik, ahol gigászi feladatot kap az első részben megismert karakterét újrajátszó David Keithtől: hősünk mint izomagyú bodybuilder-fajának utolsó tagja a megfelelő „ember” a VI. Lord Marshal által vezetett vallási fanatikusok megállítására, akiknek célja az ún. „Underverse” megtalálása. A látvány első osztályú, a világegyetem végtelen feketéje és lélegzetelállító csillagködei, a megállíthatatlanul nyomuló űrhajókolosszusok, vagy a különböző planéták egyedi megjelenése, mind-mind a legapróbb részletekig kidolgozott. A történet szintén olyan, amilyenbe szívesen vetjük bele magunkat, egyrészt a főhős „coolsága”, másrészt pedig a történet műfaji tisztasága okán.

A sötétség krónikája (The Chronicles of Riddick), színes, amerikai horror, 2004, 115 perc. Rendezte: David Twohy, Karl Urban. Szereplők: Vin Diesel, Colm Feore, Judi Dench, Keith David, Thandie Newton.

Szex, csajok, Ibiza

Vége az iskolának, és az érettségi után Ben, Felix és Nick számára elérkezett a partik ideje! De amikor Ben nyilvánosan szerelmet akar vallani Carolának, és emiatt kínos helyzetbe kerül, barátaival úgy dönt, munkát vállalnak egy ibizai nyaralószigeten, amely tele van alulöltözött lányokkal. Ám a napozás, tenger és szex helyett egészen más vár rájuk: munka, munka és még több munka.

Szex, csajok, Ibiza (Pura Vida Ibiza), színes, német vígjáték, 2004, 92 perc. Rendezte: Gernot Roll. Szereplők: Kristian Erik Kiehling, Michael Krabbe, Tom Wlaschiha, Katja Flint.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?