Fikció és tudomány

<p>Az Opus idei második száma Így írtok ti blokkal indít, melyben H. Nagy Péter és Kiss Tímea értekezik a paródiáról. Őket követi Csanda Gábor elbeszélése, szintén a paródia hangnemében, Vida Gergely verse, valamint további négy paródia Erdélyi Z. Jánostól, Nyerges Gábor Ádámtól, Ardamica Zorántól és Petrence Sándortól.</p>

 

A Fikciók blokkban egy elbeszélésfüzért olvashatunk Mészáros Lászlótól, kisprózákat Koncz Csillától, Tóth Tímeától, illetve Százdi Sztakó Zsolttól.

Esszékkel és tanulmányokkal folytatódik a Mozgóképek és a Palimpszeszt blokk, az előbbiben Vida Gergely Műfajvírusok című tanulmánya, majd Lőrincz Gábor esszéje és H. Nagy Péter Túlvilági (ki)hívások című tanulmánya olvasható. Hegedűs Orsolya Wayne Chapman Karneváljának poétikájáról ír, Csanda Gábor pedig Kálmán Gábor Nova című regényéről. A blokk az illusztrátor bemutatószövegével ér véget, melyet Hushegyi Gábor írt.

A folyóirat két melléklettel jelent meg: Szlovákiai magyar könyvek 2011 – a tavaly megjelent magyar nyelvű kiadványok bibliográfiai leírása, valamint a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának tájékoztatója az elmúlt két hónap irodalmi eseményeiről. (tzs)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?