Felhívás a Mi Európánk középiskolás vetélkedőre

Székesfehérvár/Pozsony |

<p>A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület és a pozsonyi Szövetség a Közös Célokért Társulás meghirdeti „A mi Európánk” vetélkedőt.</p>

Elsősorban a Közép-dunántúli régióban és az azzal határos szlovákiai területeken tanuló – 3 fős – középiskolai csapatok számára, de örömmel üdvözöljük más régiók csapatait is. A jelentkezéshez szükséges csapatonként egy segítő tanár is. A vetélkedő során a csapattagok leleményességére, talpraesettségére és internetes tájékozódási készségére számítunk.  A vetélkedő nyelve: magyar. 
A vetélkedő témája: általános EU – ismeret, ifjúsági pályázati rendszer, tájékozódás a neten, munkavállalás, esélyegyenlőség, vöröskereszt, drogmegelőzés, környezetvédelem, stb.

A vetélkedő felépítése: 2 + 1 internetes forduló, valamint az interregionális döntő. Két olyan internetes írásbeli forduló lesz (2009. december 6-21; 2010. január 15-29), amelyek megoldására két hét áll a csapatok rendelkezésére és ezeket egy időkorlátos internetes forduló követi majd (2010. február 26-án, pénteken). Az interregionális döntőt 2010. március 27-én rendezzük Székesfehérvárott. Ide továbbjut a Közép-dunántúli régió 3 megyéjéből a 3-3 legjobb, Szlovákiából a legjobb 5 csapat, valamint régióktól függetlenül a további 4 legmagasabb pontszámot elért csapat.

A legjobb helyezést elért szlovák és magyar első csapatok – három diák és a felkészítő tanár – díja egy 3 napos (2 éjszaka) brüsszeli út. A második legjobb helyezést elért csapatok díja egy-egy kirándulás a szomszédos területekre (Magyarországról – 4 nap Gömör és környéke –, illetve Szlovákiából: 4 nap Budapest és Székesfehérvár). A 3-6. helyet elérők tárgyjutalomban (könyv csomag) részesülnek.

Kapcsolattartók: Fejér megye: Barna Éva (Tarsoly Ifjúságért Egyesület): 36 – 30 4304 007; Komárom-Esztergom megye: Oliveira de Jesus Andrea (A Közművelődés Háza): 36 – 30 3241 321; Veszprém megye: Juhász Márta (Kézfogás Veszprémért Egyesület) 36 – 20 237 0985; Határon túli terület: Pogány Erzsébet (Szövetség a Közös Célokért): 00 421 907 890 974; Neszméri Csilla (Szövetség a Közös Célokért): 00 421 915 733 224.

Jelentkezés, regisztrálás a vetélkedőre a www.tarsoly.shp.hu honlapon; 
 
I. forduló: Interneten keresztül. 
Határidő: 2009. december 21. 
 
II. forduló: Interneten keresztül. . 
Határidő: 2010. január 29. 
 
Időkorlátos internetes forduló: 
Tervezett ideje: 2010. február 26. (péntek) 15.00 – 17.00 között
 
Interregionális döntő és eredményhirdetés: Székesfehérvár 
Tervezett ideje: 2010. március 27. (szombat)
 
 
Sok sikert kíván: Pál Béla a KDRFT elnöke, Pogány Erzsébet a SZAKC igazgatója, Pribékné Nényei Annamária a Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöke, valamint a vetélkedő fővédnökei: Herczog Edit magyar, és Mészáros Alajos szlovákiai EP képviselők. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?