Ez lesz a legsikeresebb Bond-főcímdal?

A közönség és a szakma egybehangzó állítása szerint korántsem a legjobb, mégis a legsikeresebb lehet. A brit dallista csúcsán debütált, ez az első a sorozatból, amelynek sikerült elfoglalnia az első helyet.

A közönség és a szakma egybehangzó állítása szerint korántsem a legjobb, mégis a legsikeresebb lehet. A brit dallista csúcsán debütált, ez az első a sorozatból, amelynek sikerült elfoglalnia az első helyet. Az október 26-án bemutatásra kerülő, a magyarországi és hazai mozikban november 5-től látható 24. James Bond-film, a Spectre – A Fantom visszatér főcímdaláról van szó. Óriási érdem ez a siker, hiszen a slágerlistákba a vásárlás és a rádiójátszás mellett beleszámítják az online zenehallgatást, a streamelést is, a Writing’s on the Wall esetében azonban ez nem volt számottevő, a klipje ugyanis csak vasárnap debütált a videomegosztó portálokon.

Az év során többször is felröppent a hír, hogy Sam Smith a kiválasztott, de ő ezt mindig cáfolta. Szeptember 7-én derült ki, valóban őt kérték fel a zeneszám megírására, előadására. „Nagyon örülök, hogy részese lehetek a brit örökség ezen ikonikus darabjának, és csatlakozhatok az általam tisztelt és nagyra tartott zenészekhez” – mondta a huszonhárom éves londoni sztár. Brit szóló férfielőadó utoljára ötven éve, 1965-ben énekelt James Bond-főcímdalt, a walesi Tom Jones a Thunderballt.

A Writing’s on the Wall című szerzeményt Sam Smith a tavaly májusban megjelent In the Lonely Hour című első stúdiólemezének egyik producerével, Jimmy Napesszel közösen készítette. A felvételt még januárban rögzítették. A szerzőknek semmit sem árulnak el a film tartalmáról, nincsenek megkötések, vagyis csak egy van: a filmcímnek szerepelnie kell a szövegben. A Writing’s on the Wall a James Bond-főcímzenék ismérveire épülő ballada, emelkedett hangulatú refrénnel, vonós dallamok szolgáltatta háttérrel.

A legutóbbi, a 2012-es Skyfall betétdala Adele előadásában a brit listán a második helyig jutott. Magasra tette a lécet, az Oscaron, a Golden Globe-on, a Grammyn és a BRIT Awardson is díjazták.

A Writing’s on the Wall az Egyesült Királyágban 69 604 példánnyal szerezte meg a rangsor élét. Sam Smithnek ez az ötödik listavezetője hazájában. Elsőként Naughty Boy dala, a La La La közreműködőjeként uralta a mezőnyt egy hétig. A Money on My Mind és a Stay with Me című slágerekkel egy, a Lay Me Down John Legenddel készült változatával két hétig vezetett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?