Európai divat- és dizájnkiállítás nyílt Brüsszelben

Brüsszel |

<p><span style="font-size: 12.222222328186px;">POP and SHOP elnevezéssel európai divat- és dizájnkiállítást és vásárt tartanak a hétvégén Brüsszel patinás központjában, az Oude Graanmarkt (Régi Gabonapiac) nevű utcában található De Markten csarnokban.</span></p>

A rendezvényen, amelynek a sajtóbemutatóját pénteken tartották, Magyarország mellett hét további EU-tagállam - Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Románia és Spanyolország - 43 divattervezőjének alkotásaival ismerkedhet meg a brüsszeli közönség. 

Az Európai Uniós Nemzetek Kulturális Intézeteinek Egyesülete (EUNIC), a brüsszeli Divat és Dizájn központ, illetve az érintett nyolc ország brüsszeli kulturális intézetei - köztük a magyar Balassi Intézet -, illetve nagykövetségei közreműködésével szervezett esemény célja az, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a fiatal, tehetséges tervezők számára, alkalmat adjon nekik egymás munkáinak megismerésére, a tapasztalatcserére.

A tervezők maguk mutatják be termékeiket a nagyközönségnek, és a látogatók meg is vásárolhatják a ruhákat, kiegészítőket, ékszereket, illetve sok minden mást is. A vásáron képviselt magyar dizájnerek közül Veszprémi Lili, a Kis Kas márka tervezője kézzel színezett, pamutvászon és valódi bőr kombinálásával készített táskákat mutat be a közönségnek. 

Visy Dóri különböző anyagokból készült, különleges formák, erezetek és buborékok által inspirált alkalmi ékszereket készít.     Ferencz Vanda ékszerei a hagyományos aranyműves ékszerkészítés elvein alapulnak, geometrikus elemekből építkező munkái karakteresek, formaviláguk letisztult.

Mei Kawa ruhatervező tudatosan törekszik arra, hogy az öltözék visszafogott eleganciával, ugyanakkor karakteresen kiemelje viselőjét a hétköznapok egyhangúságából. Az UrbanLegend az első, kimondottan női biciklis öltözékekre specializálódott magyar márka, amelyet Geréby Zsófi ruhatervező és Kontra Verka alapított.

Az INQ concept mögött nem egyetlen dizájner áll: az inkubátorház fiatal magyar tervezőknek, induló tehetségeknek biztosít marketing hátteret és értékesítési tanácsokat. A ruhákon és ékszereken kívül néhány ötletes, szokatlan kiegészítő is fetűnt a kiállításon, köztük fából készült, szuperkönnyű szemüvegkeretek, szokatlan formájú kisbútorok, kézzel festett porcelán edények. A lett Velosock cég ötletes színes biciklihuzata a városi lakásban tartott kerékpár kerekei okozta szennyezés elkerülésére kínál megoldást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?