Esélyesek listája

Nyilvánosságra hozták a február kilencedikén, huszonötödik alkalommal megrendezésre kerülő British Awards jelöltjeinek névsorát. Nem okozott különösebb meglepetést, hogy a Franz Ferdinand indulhat harcba a legtöbb kategóriában a brit zeneipar legrangosabb díjaiért.

A skót rockbandát tavaly ismerte meg a nagyvilág, a nevét viselő debütáló korongjával nagy sikereket aratott, főleg az angol nyelvterületen. A független kiadásban megjelent albumból Nagy-Britanniában már több mint egymilliót eladtak. A fiúk szeptemberben elnyerték vele az előző tizenkét hónap legjobb brit lemezét díjazó Mercury Music Prize-t, a Take Me Out című daluk animációs klipje pedig az MTV Video Music Awards gálájáról hozta el a legnagyobb áttörésért járó trófeát. A Franz Ferdinand hirtelen megugrott ázsióját azonban nemcsak az eladott lemezek, a teltházas koncertek és a díjak jelzik, hanem a különféle zenei műfajokból való kollégák elismerő szavai is, amely – valljuk be – nem igazán jellemző a zeneiparban. Az együttes öt kategóriában száll harcba az idei British Awardsszon. A szakértők többsége szerint legalább három, A legjobb brit zenekar, A legjobb brit album és Az év felfedezettje kategóriákban a Franz Ferdinand fog diadalmaskodni.

Az együttes mögött a Muse négy, Natasha Bedingfield, Jamelia, Snow Patrol, a Kasabian, a Keane és a The Streets pedig három-három jelöléssel büszkélkedhet. A legjobb brit dal kategóriában jelölést kapott az új Band Aid-felvétel, a Do They Know It’s Christmas? is. A díjkiosztó gála egyik csúcspontjának ígérkezik Daniel Bedingfield és húga, Natasha első közös fellépése. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?