Eminem mozisikere

Eminem bemutatkozó filmje, a 8 mérföld (8 Mile) már az első hétvégén 54 millió dollárt hozott, ami az idei év ötödik legjobb nyitása a tengerentúlon, ráadásul a film zenéje is első a lemezeladási listákon.

# Eminem bemutatkozó filmje, a 8 mérföld (8 Mile) már az első hétvégén 54 millió dollárt hozott, ami az idei év ötödik legjobb nyitása a tengerentúlon, ráadásul a film zenéje is első a lemezeladási listákon.

A 8 mérföld története már-már önéletrajzi ihletésű, hiszen egy fehér detroiti srácról szól, aki hip-hop karrierje építgetésével próbál meg kitörni a gettóból. A rap betétekkel tarkított drámát a Szigorúan bizalmasért Oscar-díjat nyert Curtis Hanson rendezte, a főszereplő érzelmileg labilis anyját pedig a filmakadémia díjával szintén kitüntettet Kim Basinger alakítja.

A film sikerei még a gyártó Universal Stúdió vezetőit is meglepték, hiszen az előre várt 25-30 millió dolláros első hétvégi eredménnyel szemben a film már az első három napban behozta 50 millió dolláros költségvetését, és ennél nagyobb bevételt idén csak a Pókember, a Star Wars – II., az Austin Powers – Aranyszerszám és a Jelek könyvelhetett el az első napokban.

A 8 mérföld leginkább az afroamerikai és hispán fiatalok érdeklődését keltette fel, hiszen a felmérések szerint a nézők majdnem fele közülük került ki. Emellett a közönség 69 százaléka 25 év alatti volt, míg a nők 53%-kal képviseltették magukat a vetítéseken. (Cinematrix.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?