Elmaradtak a Napfogyatkozás várt rekordjai

Los Angeles |

<p>A Napfogyatkozás című harmadik Alkonyat-sztori nem panaszkodhat sem a hétvégi, sem a múlt heti bevételeire, de jegyeladásai mind Észak-Amerikában, mind a világ más tájain jócskán elmaradtak a várakozásoktól.</p>

A vámpírrománc hétvégi észak-amerikai bevétele elérte a 69 millió dollárt, és ezzel toronymagasan vezeti a péntektől vasárnapig számolt kasszasikerlistát. A főként kamaszokat mozgósító film forgalmazása első öt napján összesen 161 millió dolláros  jegyeladást produkált a hazai piacon, és ehhez a jelzett idő alatt további százmillió dollárt  keresett világszerte. A Napfogyatkozást az Egyesült államokon és Kanadán kívül 42 országban kezdték játszani.

Az elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy a nyár legjobban vár filmje iránt korántsem mutatkozott akkora érdeklődés, mint amit a gyártó Summit Entertainment stúdió remélt. Az Alkonyat-széria előző epizódja, az Újhold premierhétvégéjén 142,8 millió dollárt  keresett Észak-Amerikában, és ez az összeg az első öt nap alatt 165 millió dollárra  nőtt. A tavaly novemberben bemutatott produkció ráadásul egyidejűleg csak 25 más országban került a mozikba, de így is 118 millió dollárt kasszírozott bemutatása első hosszú hétvégéjén.

A Summit a július 4-i ünnepségek konkurenciájával magyarázta a kiesést, és úgy értékelte, hogy a hét közepére várhatóan ismét megnő majd az érdeklődés az ifjú vámpírok és vérfarkasok közötti vetélkedés iránt.

Az észak-amerikai toplista második helyét Az utolsó léghajító című fantáziafilm foglalta el 40,65 milliós  hétvégi jegyeladásával. M. Night Shyamalan 150 millió dollárból készült produkciója, amely a Nickelodeon rajzfilmsorozata nyomán született, korábban számos elítélő kritikát kapott, mivel a rendező az animáció több ázsiai kulcsfigurájának szerepét fehér színészekre bízta. A jelek szerint azonban ez végül is nem kedvetlenítette el túlságosan a közönséget.

A toplista harmadik helyén a Toy Story 3. című háromdimenziós Pixar-animáció kapaszkodott meg 30,2 millió dolláros bevétellel. A népszerű sorozat harmadik epizódja a bemutatása óta 289 millió dollárt keresett Észak-Amerikában, világszerte pedig 151 millió dollárért keltek el rá a jegyek.

Adam Sandler Nagyfiúk című vígjátéka a negyedik helyen végzett 18,5 millió dolláros  bevétellel, az ötödik pedig Tom Cruise Kéjjel-nappal című akciómozija lett 10,2 millió dollárral.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?