Elhunyt Edouard Molinaro, az Őrült nők ketrece rendezője

<p>Elhunyt Edouard Molinaro, akit az Őrült nők ketrece című vígjáték rendezéséért Oscar-díjra jelöltek. A francia filmest 85 esztendős korában szombaton érte a halál.</p>

Molinaro a bűnügyi filmekről nyergelt át a vígjáték műfajára. Egyik legismertebb munkája volt az Őrült nők ketrece, amely egy meleg párról szól, akiknek - egyikük nősülni készülő fia kedvéért - el kell játszaniuk a hagyományos házaspárt. Az 1978-ban készült filmet csaknem két évtizeddel később Hollywoodban újraforgatták Robin Williams és Nathan Lane főszereplésével.    Francois Hollande francia elnök olyan filmesként méltatta a rendezőt, aki tehetségének köszönhetően kiváló filmjeivel széles közönséghez szólt. "Gazdag és változatos pályafutás áll mögötte, a francia filmvilág legjelentősebb színészeivel dolgozott, és nemcsak a közönséget nyerte meg filmjeivel, hanem a kollégái is elismerték munkásságát" - fogalmazott az államfő.    Molinaro hat évtizedes filmes pályafutása során nagy sikerrel játszották a mozik olyan filmjeit, mint az 1967-es Oscar, amelyben Louis de Funes alakította a főszerepet, a Heves jeges, A bajkeverő vagy az Őrült nők ketrece 1980-as folytatása.    A rendező a The Hollywood Reporter értesülése szerint kórházban hunyt el tüdőelégtelenség következtében.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?