Elhunyt Bodor Pál író, újságíró

Budapest |

<p>Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után&nbsp;elhunyt Bodor Pál író, újságíró. Több álnéven is&nbsp;írt,&nbsp;ezek közül a legismertebb a Diurnus volt. Ezen a néven jelentek meg&nbsp;írásai&nbsp;a Magyar Nemzetben és a Népszabadságban.&nbsp;</p>

Bodor Pál 1930-ban született Budapesten. Temesváron a piarista líceumban érettségizett 1948-ban, majd a bukaresti és a kolozsvári egyetemen tanult. Romániai magyar lapoknál dolgozott, 1967-től 1970-ig az Irodalmi Könyvkiadó nemzetiségi részlegét, majd a Kriterion Könyvkiadó magyar szerkesztőségét vezette. 1970-től 1979-ig a Román Rádió és Televízió nemzetiségi műsorainak főszerkesztője volt; az ő nevéhez fűződik a Román Televízió magyar adásának kialakítása. 1983-ban Budapestre költözött, ahol 1984-től a Magyar Nemzet, 1991-től a Népszabadság szerkesztője lett. Fontos szerepe volt a Ceausescudiktatúra és a 1989-as decemberi romániai események magyarországi magyarázatában és megismertetésében. Publicisztikái mellett több verseskötete, regénye, kisregénye, riportkötete is megjelent, és fordítóként is jelentőset alkotott. (ind., ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?